Gratis verzending vanaf €20

Jeugdrecht in de praktijk

Dr. Joost Huijer   Prof.dr. Ido Weijers  

ISBN 9789085601838 | 132 pagina's | Paperback | 5e druk 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Jeugdrecht in de praktijk biedt een inleiding tot het brede gebied van het jeugdrecht. Het geeft een beknopt overzicht van de meest relevante juridische kwesties voor professionals die werken met kinderen en hun ouders. Allereerst behandelt het onderwerpen als ouderschap, minderjarigheid en ouderlijk gezag. Kennis daarvan is  onmisbaar om goed uit de voeten te kunnen met de daaropvolgende onderwerpen: jeugdhulp, kinderbescherming, jeugdstrafrecht, onderwijs, medische behandeling en vluchtelingen.

De vierde editie gaat gepaard met een grondige herziening van het boek. Die was met name noodzakelijk vanwege recente voorstellen op het gebied van het familierecht, ontwikkelingen op het gebied van de jeugdhulp en de kinderbescherming en een wetswijziging op het gebied van de gedwongen opname in het kader van de ggz.

Ido Weijers is emeritus hoogleraar Jeugdstrafrecht en Jeugdbescherming aan de Universiteit Utrecht. Joost Huijer is universitair docent bij het Molengraaff Instituut voor Privaatrecht, Universiteit Utrecht. Als onderzoeker is hij verbonden aan het Utrecht Centre for European Research into Family Law (UCERF).  

Cursussen bij dit boek

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: