Gratis verzending vanaf €20

Liefdevol communiceren met jonge kinderen

Opvoeden volgens de Gordon-methode

Jantine Peters  

ISBN 9789088508530 | 192 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2018

Omschrijving

Met de komst van een kind heb je er ineens een heel boeiende en verantwoordelijke taak bij gekregen in je leven: het ouderschap. Liefdevol communiceren met jonge kinderen geeft je praktische handvatten om je ouderschap vorm en inhoud te geven.

Dit boek beschrijft de opvoedingsmethode van dr. Thomas Gordon, de zogenoemde Gordon-methode. Deze methode leert je om bewust naar het gedrag van je kind te kijken en te luisteren en daardoor beter te begrijpen wat je kind met zijn gedrag wil zeggen. Je leert meer aandacht te besteden aan de achterliggende gevoelens en (onvervulde) behoeften van zowel je kind als van jezelf.

Geïllustreerd met veel herkenbare voorbeelden uit het leven met kinderen van 0-6 jaar, zet Jantine Peters in acht hoofdstukken stap voor stap de principes van de Gordon-methode uiteen. Ieder hoofdstuk eindigt met praktische oefeningen om zelf met de principes aan de slag te gaan.

Liefdevol communiceren met jonge kinderen is een inspirerend boek voor ouders, gast-
ouders, pleegouders en andere opvoeders die nog beter willen leren omgaan met jonge kinderen.

Jantine Gerda Peters (1962) is orthopedagoog en erkend Gordon-trainer. Ze heeft ruim dertig jaar ervaring met het begeleiden, trainen en adviseren van ouders en andere opvoeders.

"'Alleen al dat er iemand is die je begrijpt, maakt het probleem lichter.’ Dit vind ik de mooiste zin van dit boek. Jantine Peters geeft ouders méér dan handvatten om hun kind te begrijpen. Tijdens het lezen van dit boek zullen ouders zich óók begrepen voelen. Opvoeden loopt immers zelden geheel volgens het boekje. Vanuit dat begrip geeft Jantine Peters inspirerende inzichten en praktische handvatten voor kijken en luisteren. Ze biedt nieuwe perspectieven."
- Dr. Elly Singer – senior onderzoeker en pedagoog op het gebied van spelen, leren en opvoeden in gezin, school en kindercentrum.

"Door de praktische en herkenbare voorbeelden en de oefeningen is het boek heel bruikbaar voor iedereen die de relatie met een jong kind wil verbeteren en de nadruk wil leggen op positief opvoeden."
- Uit een recensie van Vakblad Vroeg

"Dit boek kan in veel kinderopvangorganisaties - en ook in de opleiding voor opvoeders van jonge kinderen - een goed lesboek zijn. De (aankomende) pedagogische medewerkers kunnen zich door de duidelijke uitleg en door alle oefeningen de Gordon-methode stap voor stap eigen maken. De voorbeelden richten zich vooral op de thuissituatie, maar de vertaalslag naar de beroepspraktijk is goed te maken.
- Uit een recensie van Management Kinderopvang

Dit is een herziening van Kijk, luister en begrijp. Jonge kinderen opvoeden volgens de Gordon-methode (ISBN 9789088501333) uit 2011.

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: