Gratis verzending vanaf €20

Juf, ik ben een kunstenaar

Handboek voor een kunstzinnige sociale vaardigheidstraining

Thea Giesen   Marijke de Mare  

ISBN 9789088505720 | 240 pagina's | Paperback | 2e druk 2022
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Sociaal gedrag is niet altijd vanzelfsprekend. In de twaalf bijeenkomsten van deze kunstzinnige sociale vaardigheidstraining gaan kinderen in de leeftijd van 10 tot 14 jaar aan de slag met bewegingsoefeningen, verhalen en kunstzinnige opdrachten met als doel hun sociale redzaamheid, sociale weerbaarheid en sociale competentie te versterken.
De methodiekbeschrijving is een neerslag van de jarenlange ervaringen met de KICK-training, Kunst In Contact met Kinderen, de theoretische onderbouwing en de effectiviteit ervan. Uitgangspunt is het holistisch ervaringsleren, waarbij de hele mens wordt aangesproken, in zijn denken, voelen en handelen.
KICK is zowel geschikt voor leerlingen in het Basisonderwijs vanaf groep 6 en de eerste twee klassen van het voortgezet onderwijs, als leerlingen in het Speciaal onderwijs.
KICK is geen protocol, maar een levendige methodiek, ontwikkeld in de praktijk door Thea Giesen, orthopedagoog en Marijke de Mare, kunstzinnig therapeut.
Het Lectoraat Antroposofische Gezondheidszorg Hogeschool Leiden heeft zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek verricht naar het effect van KICK, met bemoedigende resultaten.


Recensies

In de cursus wordt kunstzinnige en beeldende vorming gebruikt als methode om kinderen te laten communiceren. Aan de orde komen: de globale opzet van de training, een typering van de doelgroep, een theoretische verantwoording, een beschrijving van de onderliggende mensvisie en het resultaat van onderzoek naar het effect van de methode. Het boek is geschreven door de ontwikkelaars van de cursus: een orthopedagoog en een kunstzinnig therapeut. Beiden werken in de geestelijke gezondheidszorg. Het boek is geschikt voor leerkrachten en andere professionals, zoals hulpverleners die met groepen kinderen tussen 10 en 14 jaar werken.
- Uit een recensie van NBD Biblion, januari 2022

 

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: