Gratis verzending vanaf €20

De schoonheid van het verschil

Waarom mannen en vrouwen verschillend én hetzelfde zijn

Dr. Martine F. Delfos  

ISBN 9789088508448 | 384 pagina's | Paperback | 6e geheel herziene druk, 2018
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Deze uitgave is ook verkrijgbaar in het Engels: The Beauty of the Difference.

In De schoonheid van het verschil beschrijft Martine Delfos de verschillen en overeenkomsten tussen mannen en vrouwen. Ze laat zien hoe deze verschillen en overeenkomsten als tandraderen in elkaar grijpen. Ze geeft geen opsomming van verschillen en overeenkomsten, maar ze beschrijft hoe man-zijn en vrouw-zijn met elkaar samenhangen en hoe mannen en vrouwen vanuit biologische, evolutionaire en sociale elementen met en voor elkaar betekenis hebben. Van daaruit is ook te begrijpen wat de betekenis van deze verschillen in onze huidige tijd is en hoe de biologische overeenkomsten een emancipatie van man en vrouw mogelijk maken. Delfos is van mening dat het oog hebben voor de verschillen en de overeenkomsten noodzakelijk is voor de emancipatie van man en vrouw. Zij stelt dat we moeten emanciperen mét de biologische stroom mee in plaats van tégen de biologische stroom in.

Het boek geeft een diepgaand inzicht in de wijze waarop mannen en vrouwen functioneren en in de betekenis daarvan voor het aangaan van relaties. Waarom homoseksuele relaties tussen mensen daadwerkelijk relaties zijn en niet een uiting van seks. Het kan houvast geven in het begrijpen van relaties tussen mannen en vrouwen. Daarbij ontstaat een diep respect voor de eigenheid van mensen en wordt de schoonheid van het verschil duidelijk.

Dit boek is bedoeld voor mannen en vrouwen die tot een beter begrip van elkaar willen komen in hetero- en homoseksuele relaties. Voor relatietherapeuten kan het een houvast bieden, waardoor zij de partners in een relatie allebei tot hun recht kunnen laten komen en in hun waarde kunnen laten.

Dr. Martine F. Delfos is wetenschapper, zelfstandig gevestigd psycholoog, therapeut en publicist. Ze heeft verscheidene boeken geschreven op het gebied van de psychologie en psychopathologie en ook op andere gebieden, zoals de medische wetenschap.

Bekijk hier de gratis reader over sekseverschillen. 

Recensies

Een heel mooi en goed geschreven boek! Geweldig leesbaar, tegelijk wetenschappelijk echt aan de maat. Een wel zeer zeldzame combinatie.
Prof. dr. Willem Koops

Een prima boek!
Prof. dr. Dick Swaab

“Hier geen opsomming van verschillen en overeenkomsten, maar een ontdekkingstocht vanuit wetenschappelijk oogpunt naar hoe mannen en vrouwen vanuit biologische, evolutionaire en sociale elementen met elkaar en voor elkaar betekenis hebben.”
- Uit een recensie van Weliswaar.be, februari-maart 2019, nummer142.