Gratis verzending vanaf €20

Auto-immuunreacties en het immuunsysteem

PICOWO-serie deel 18

Dr. Martine F. Delfos   Juliette van Gijsel  

ISBN 9789088508745 | E-ISBN 9789088508790 | 168 pagina's | Paperback | 1ste druk, 2018
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Het extra materiaal bij dit boek omvat de TAD, de Table of Autoimmune Diseases, en een erratum voor schema 3 op pagina 48.

Auto-immuunreacties en het immuunsysteem biedt een overzicht van het immuunsysteem. Voor het eerst is het mogelijk een schema te maken met alle elementen van het immuunsysteem. Dit kan vanwege al het evidence-based materiaal dat door de eeuwen heen uiterst nauwkeurig door de medische wetenschap verzameld is.

Martine Delfos breidt dit schema uit met een nieuw perspectief op het immuunsysteem; niet alleen een systeem dat vecht tegen virussen, bacteriën, parasieten en schimmels, maar ook een systeem dat de activiteit van alle cellen van het lichaam organiseert. Een perspectief dat verschuift van vechten naar beschermen en uiteindelijk naar een uitwisseling met de omgeving van de mens. Om dit brede perspectief mogelijk te maken, ontwikkelde Delfos een vierde route van complementactivering: de melatonine-route.

Dit boek is bedoeld voor professionals in de medische wetenschap en praktijk.

Dr. Martine F. Delfos is een wetenschapper die actief is op een breed wetenschappelijk gebied en daarbij verschillende wetenschapsgebieden met elkaar combineert. Zij werkt tevens in de praktijk.

Uit het voorwoord van prof. dr. Dick Swaab:

Martine Delfos is een van die uitzonderlijke mensen die in een zeer vroeg stadium van haar carrière met succes bruggen ging bouwen tussen de gebieden psychologie, geneeskunde en neurowetenschappen. Ze was lange tijd een van de weinige psychologen die echt geïnteresseerd was in neurobiologie. Ze is wetenschapper van beroep, maar ondersteunt haar wetenschappelijke inzichten als klinisch psycholoog en therapeut. Zoals ze zegt: ‘Een wetenschapper heeft het nodig in het echte leven geconfronteerd te worden met zijn fouten.’ Martine contacteert me een paar keer per jaar met diepgaande biomedische vragen. Haar vragen hebben altijd betrekking op een heel ander onderwerp, zijn nooit gemakkelijk te beantwoorden en zijn altijd origineel en dwingen me om een probleem op een nieuwe manier te bekijken. De nieuwste vrucht van haar werk is het huidige deel van de PICOWO-serie…

Deze uitgave is de Nederlandse vertaling van Autoimmune Reactions and the Immune System, PICOWO series part 10.

Media

Recensies

"Het brede perspectief houdt je bij de les als je niet tot de directe doelgroep (professionals in de medische wetenschap en praktijk) behoort maar wel geïnteresseerd bent in het onderwerp. Delfos noemt 'ontdekkingen' elementen van vooruitgang in de wetenschap. (...) Een eye-opener is de theorie die ze bespreekt over medicijnen en bijwerkingen. Ze zegt daarover dat medicatie vaak een chemische reproductie is van een hormoon of andere substantie van het lichaam."
– Uit een recensie van NWP magazine  (juni 2019)

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: