Gratis verzending vanaf €20

Pedagogiek in praktijk (PiP) nummer 124

Schulden en criminaliteit, de kracht van ontmoeting, filterbubbels & meer

| 51 pagina's | Paperback | 1ste druk 2021
Deze uitgave is digitaal beschikbaar
op pedagogiekdigitaal.nl

Omschrijving

In deze editie onder andere het interview met de Amsterdammer van het jaar Kurano Bigiman. Hij had het lef om een gymnasiumafdeling op te zetten op een school in Amsterdam-Zuidoost, zodat ook kinderen in deze (voormalige probleem)wijk een extra plus op het vwo-diploma kunnen krijgen. Uiterst actueel binnen de huidige discussies over kansengelijkheid.

De artikelen ‘Filterbubbels en echokamers' van Zena Bani en Maartje van Dijken  en 'Ik had geld nodig' zijn ook zeer actueel en zetten aan tot denken. Het laatstgenoemde artikel is geschreven door hoogleraar Ido Weijers en gaat over schulden en criminaliteit. Hieronder lees je wat je allemaal kunt verwachten in de nieuwe PIP.  

In dit nummer

06 Interview Kurano Bigiman
12 Lichte zorg en lessen uit de geschiedenis
20 'Ik had geld nodig.' Over schulden en criminaliteit
28 De kracht van ontmoeting
34 Filterbubbels & echokamers: 'mijn mening is de meerderheid'
40 Beeldende therapie op school

Lees hier gratis het redactioneel commentaar 'Een PIP naar mijn hart'. 

Bekijk hier de volledige inhoudsopgave. 

Bestel het nummer los via deze pagina, of lees het nummer via Pedagogiekdigitaal.nl. Liever abonnee worden? Lees dan verder! 

PiP begint waar andere opvoedingsbladen ophouden

De PiP verschijnt tweemaandelijks voor (ortho)pedagogen, interne begeleiders, professionele opvoeders, jongerenwerkers, leerkrachten PO-VO, ouders en studenten. Informerend en opiniërend voor ieder die zich pedagogische vragen stelt waarvan het antwoord begint waar andere opvoedingsbladen ophouden. Het tijdschrift staat boordevol toegankelijke artikels van de meest gerespecteerde deskundigen uit binnen- en buitenland.

 

 Als abonnee krijg je

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: