Gratis verzending vanaf €20

PIP 130

Het klimaat verandert, de opvoeding ook?, vriendschappen & meer..

| Paperback | 1ste druk

Omschrijving

'‘Het is zo boeiend om je te verdiepen in het leven van een ander. Niet alleen in theorieën, maar ook in het persoonlijke bestaan.’ Op 95-jarige leeftijd traint Emeritus hoogleraar orthopedagogiek Jan van der Ploeg, die onlangs een boek over het belang van vriendschap schreef, nog steeds te midden van zijn boekenvrienden zijn ontvankelijkheidsspier. Het interview illustreert wat het betekent om invulling te geven aan de meest basale behoefte ‘om te begrijpen en begrepen te worden’.

Laat u inspireren door Van der Ploeg, door deze PiP lezen, waarin onder andere ook aandacht is voor de vraag: verandert het klimaat, de opvoeding? En trauma en veerkracht. 

In PIP 130 

06 Interview Jan van der Ploeg ‘Het ontbreken van vriendschappen vormt een ernstig risico’
12 Pedagogiek Het klimaat verandert. De opvoeding ook?
20 Praktijk Kennen is anders dan kunnen
28 Discussie Trauma en veerkracht als achteraf-begrippen
30 Opinie Big Brother is watching your children
38 Pedagogiek Natuur als pedagogisch instrument
 

& verder…3 Redactioneel 18 Kunststukjes 26 In de jeugdhulp 27 iPiP 35 Vergeten woorden, vergeten praktijken? 36 Film 43 Generatie M 44 Warm aanbevolen 49 Koops over onderzoek 51 Agenda + Volgende keer + Service 52 Opvoeden op school

Lees hier gratis het redactioneel commentaar. 

PIP BEGINT WAAR ANDERE OPVOEDINGSBLADEN OPHOUDEN

De PiP verschijnt tweemaandelijks voor (ortho)pedagogen, interne begeleiders, professionele opvoeders, jongerenwerkers, leerkrachten PO-VO, ouders en studenten. Informerend en opiniërend voor ieder die zich pedagogische vragen stelt waarvan het antwoord begint waar andere opvoedingsbladen ophouden. Het tijdschrift staat boordevol toegankelijke artikels van de meest gerespecteerde deskundigen uit binnen- en buitenland.

 ALS ABONNEE KRIJG JE

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: