Gratis verzending vanaf €20

Hoe help je jongeren omgaan met stress en mentale druk?


Hoe help je jongeren omgaan met stress en mentale druk?

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) waarschuwt in een rapport van juni 2018 dat de mentale druk op jongeren en jongvolwassenen zo hard toeneemt, dat hun gezondheid eronder dreigt te lijden. De kranten staan er dan ook vol mee: "Mentale druk op jongeren neemt gevaarlijke vormen aan", "Toenemende stress onder jongeren schreeuwt om preventieve aanpak", "Driekwart van de jongeren heeft last van stress en burn-out klachten", "Toenemende mentale druk op jongeren vormt bedreiging voor hun gezondheid". Hoe kun je als leerkracht, IB-er, (ortho)pedagoog, coach of therapeut jongeren helpen om te gaan met stress en mentale druk?

Louise Hayes en Joe Ciarrochi zijn gespecialiseerd in therapiebegeleiding van jongeren en hebben met hun jarenlange ervaring ACT (Acceptance and Commitment Therapy) vertaald naar de DNA-V methode. Deze methode en insteek sluit heel mooi aan bij de levensfase en taal van jongeren! De DNA-V methode biedt krachtige technieken die voortkomen uit de ACT en positieve psychologie. Zij beschrijven deze methode in hun boek The Thriving Adolescent: Using Acceptance and Commitment Therapy and Positive Psychology to Help Teens Manage Emotions, Achieve Goals, and Build Connection. De vertaling van hun boek, Ruimte om te groeien, zal volgende week verschijnen bij Uitgeverij SWP.

Ter ere van het verschijnen van de vertaling, organiseren Uitgeverij SWP en congresorganisatie Logacom op donderdag 18 april as. het middagsymposium met de gelijknamige titel Ruimte om te groeien. Deze middag bespreken Floor Reeze (ACT coach en trainer. Coach in Actie) en Maaike Steeman (GZ-psycholoog gespecialiseerd in ACT, trainer en auteur van ‘Wonderlijke binnenwereld’) hoe je de DNA-V methode ACT kunt vertalen naar de belevingswereld van jongeren. Door actief aan de slag te gaan met oefeningen ervaar je hoe het werkt, zodat je ook zelf met de methode aan de slag kunt.

MEER INFORMATIE MIDDAGSYMPOSIUM »


03-04-2019