Gratis verzending vanaf €20

Zo breng je baby's die veel huilen tot rust!


Zo breng je baby's die veel huilen tot rust!

Wanneer een baby zonder aanwijsbare reden veel huilt kun je je machteloos voelen. Goede raad, tegenstrijdige adviezen; je ziet vaak door de bomen het bos niet meer. Hoe ga je om met baby’s die uit balans zijn geraakt? Welke ontwikkeling maakt een pasgeboren baby door? Hoe herken je slaapsignalen? Wat is de voedingsbehoefte van een baby? Het praktische stappenplan 'PrikkelProofPlan' van medisch pedagogisch zorgverlener Kim Vervuurt biedt uitkomst! 

Kim Vervuurt heeft PrikkelProofPlan ontwikkeld vanuit haar jarenlange ervaring op de Kind- en jongerenafdeling van het ziekenhuis, waar ze verschillende (typen) baby's en hun ouders heeft mogen begeleiden. Ze merkte hier dat er een toename is aan ouders die bij het ziekenhuis komen voor extra begeleiding en hulp vanwege het overmatig huilen van hun baby. Ze vroeg zich af hoe dit kan en waarom het steeds meer lijkt te worden. Veel ouders gaven ook aan dat ze de weg zijn kwijtgeraakt in al het aanbod dat er tegenwoordig is. Ook op het internet worden ouders vaak afgeschrikt en onzeker gemaakt. Er wordt in deze consumptiemaatschappij feilloos ingespeeld op de bezorgdheden en onzekerheden van ouders. Maar wat moet je dan kiezen? Iedere baby is immers anders. Kim pleit ervoor om terug te gaan naar de basis: minder prikkels, minder lang wakker zijn, meer rust en meer slapen. Hoe bereik je dit?

Tegenwoordig zijn veel baby's sneller onrustig door de toename van prikkels van buitenaf. Ze slapen slechter (hazenslaapjes) en ze drinken dan vaak ook minder en huilen daarbij meer gedurende langere perioden. In de periode warin onze ouders kinderen kregen, leek de tijd nog niet zo snel te gaan als nu. Er zijn tegenwoordig veel gezinnen waarbij beide ouders werken, die naast het gezin ook nog veel sociale activiteiten en/of verplichtingen hebben. Daarbij komt het gebruik van de smartphone wat ook veel van onze tijd in beslag neemt. Als volwassenen zijn we ons hier niet altijd van bewust. In PrikkelProofPlan geeft Kim uitleg over hoe deze prikkels van invloed kunnen zijn op een baby. Daarnaast geeft ze tips en adviezen om de hoeveelheid prikkels op de juiste manier af te kunnen stemmen op waar een baby zich prettig bij voelt.

PrikkelProofPlan is een heel praktisch boekje met talloze praktijkvoorbeelden, feiten en fabels, do's en dont's van overprikkelde baby's, massagetips, oefeningen en natuurlijk het stappenplan.

Tip voor kinderopvangcentra, verloskundigenpraktijken, consultatiebureaus, ziekenhuizen en huisartsen: de boeken worden ook verkocht in een voordelige set van 5 exemplaren om mee te geven aan ouders!


04-04-2019