Gratis verzending vanaf €20

Overzicht digitale kennisproducten en ondersteunende websites


Bij SWP staat de ontwikkeling niet stil en vormen de databanken zich steeds meer tot waardevolle bronnen van informatie voor professionals. Sociaaldigitaal en Pedagogiekdigitaal lopen hierin voorop!

Doelstelling bij de kennisbanken van SWP is het bieden van gevalideerde informatie op basis van vakbladen aangevuld met vakboeken en kennismaterialen van derden. Het voordeel van nu vergeleken met vroeger: dat inhoud van jaren geleden nog eenvoudig kan worden gezocht en gevonden. Bij de ontwikkeling van Sociaaldigitaal en Pedagogiekdigitaal is het niet anders, maar wordt naast de inhoud van het tijdschrift Sozio veel meer informatie toegevoegd uit andere bronnen. En zo ontstaat in de loop der tijd een rijk gevulde en doorzoekbare informatie- en kennisbank. Handig en nuttig voor studenten en zeker ook praktisch voor professionals die op de hoogte willen blijven en ook de behoefte hebben om zich te verdiepen in specifieke thema’s. Met een abonnement op de kennisbank is het mogelijk onbeperkt artikelen te downloaden uit ons ruime assortiment. Een grote hoeveelheid artikelen uit onze sociale vakbladen. Waaronder Sozio, Pedagogiek in Praktijk (PIP) en diverse e-books die bij Uitgeverij SWP zijn verschenen. Alle artikelen zijn overzichtelijk gerangschikt in categorieën zoals casuïstiek, methoden en interventies, werkvelden en Groepsprocessen. Alle artikelen en hoofdstukken zijn via een handige zoekfunctie razendsnel beschikbaar.

 

Om artikelen te kunnen downloaden heb je een SWP-account nodig en dat levert verder geen enkele verplichting op, alleen maar voordelen. Een abonnement geeft direct toegang tot alles, waar je zonder abonnement voor afzonderlijke artikelen wel moet betalen. Het downloaden van artikelen uit de kennisbank is toegestaan voor persoonlijk gebruik van de accounthouder. Het is niet toegestaan deze download te verspreiden of te herpubliceren in welke vorm dan ook. Dat is ook logisch omdat anders rechthebbenden geen aanspraak meer kunnen maken op de teksten in hun eigendom en er inbreuk wordt gemaakt op deze rechten, hetgeen strafbaar is. Een uitzondering hierop zijn documenten die al ontleend zijn aan het publieke domein, zoals overheidsrapporten en wetteksten.

Bekijk hier onze brochure Digitale kennisproducten en ondersteunende websites


15-04-2019