Gratis verzending vanaf €20

Nederland is opgebrand en uitgeblust | Nooit meer burn-out!


Nederland is opgebrand en uitgeblust | Nooit meer burn-out!

'We stressen te veel over stress' kopte NPO eerder vandaag. Nederlanders ervaren steeds meer stress. Het aantal burn-outs blijft stijgen: onder scholieren, mantelzorgers, studenten, leerkrachten, verpleegkundigen... bij iedereen kan het licht zomaar uitgaan. Maar wat doe je dan?

De meeste overspannen mensen komen terecht in een behandelingstraject en dat begint vaak bij een coach. Cijfers uit een onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) laten zien dat het aantal van dit soort coaches in de afgelopen twintig jaar is vertienvoudigd. Dit laat duidelijk de ernst van het probleem zien.

Nooit meer burn-out! is een uitstekende ondersteuning bij zo'n begeleidingstraject. Het beschrijft in drie concrete stappen hoe je je stresshormoonbalans kunt leren regelen en herstellen om zo een eventuele nieuwe burn-out te voorkomen.

Het boek is opgebouwd aan de hand van een gestructureerd zelfhulpprogramma en voert langs verschillende opdrachten, (wetenschappelijke) theorieën en tips. Nooit meer burn-out! werd door psychiater Oostindiër 'een soort bijbel voor als je burn-out bent' genoemd. Maar behalve voor overwerkte en gespannen mensen is het boek ook zeer bruikbaar in het werken met en begeleiden van deze groep. De oefeningen zijn perfect ter ondersteuning van coachingsessies.

Geïnteresseerd in dit onderwerp? Vanavond om 20.25 uur wordt het Nationaal Stressdebat live uitgezonden op NPO2.


09-07-2019