Gratis verzending vanaf €20

Middagsymposium Het taboe te lijf


Middagsymposium Het taboe te lijf

Kindermishandeling is een individueel én een maatschappelijk probleem. Het kan zowel jongens als meisjes overkomen. Als de slachtoffers jongens zijn, is er vaak weinig aandacht voor hun problemen. Hun kwetsbaarheid wordt gemakkelijk weggewuifd. Mannen moeten stoer zijn en handelend optreden, zo is het gangbare beeld. Maar wat als je als jongen door een volwassene mishandeld of misbruikt wordt?
 

Mannen die als kind mishandeld zijn praten daar zelden over. Schaamte en de angst niet geloofd te worden spelen daarbij een rol. Eén luisterend oor, één iemand die te vertrouwen is, kan voldoende zijn om het zwijgen te doorbreken. Hoe eerder dat gebeurt, hoe beter, zo blijkt uit levensverhalen van slachtoffers.

Doel

Op mishandeling en misbruik van jongens rust een taboe. Het doel van deze bijeenkomst is een bijdrage te leveren aan het doorbreken van dat taboe. Dit gebeurt op verschillende manieren, waaronder een panelgesprek met slachtoffers, auteur Fiet van Beek en Nationaal Rapporteur Herman Bolhaar. Hij zal zijn rol bij het doorbreken van het taboe toelichten en het belang van openheid onderstrepen.
Vervolgens licht Iva Bicanic aan de hand van tien punten toe wat iedereen moet weten over seksueel misbruik bij mannen. Archell Thompson, onder meer bekend van zijn boek ‘De Naakte Antilliaan’ en zijn theatervoorstelling over huiselijk geweld, sluit de middag op confronterende wijze af.

Doelgroep

Het symposium is bedoeld voor professionals met cliënten die als kind te maken hebben of hebben gehad met mishandeling. Andere geïnteresseerden, onder wie ook slachtoffers van kindermishandeling zelf, zijn uiteraard ook welkom. Met elkaar willen we manieren vinden om het taboe te lijf te gaan. 

image

Gratis bij deelname


Het is niet stoer
Fiet van Beek
t.w.v. €29,00

Meer weten? Klik hier!


23-07-2019