Gratis verzending vanaf €20

Nederlanders geven behandelaars hoog rapportcijfer


Nederlanders geven behandelaars hoog rapportcijfer

Na alle negatieve berichten over de zorg is er ook weer eens positief nieuws: Nederlanders zijn tevreden over de zorgverleners met wie ze in het algemeen het meest te maken hebben. Huisartsen, tandartsen, fysio- en oefentherapeuten krijgen een rapportcijfer dat schommelt rond een 8.

Dat blijkt uit het deze week gepubliceerde onderzoek Belevingen 2018 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarin zijn de beoordelingen van 9.500 Nederlanders van boven de 18 jaar verwerkt. Van de in beeld gebrachte beroepsgroepen krijgen fysio- en oefentherapeuten gemiddeld het hoogste cijfer: een 8,1. De huisarts scoort een 7,8.

“Het Nederlandse zorgstelsel is een van de duurste van de Europese Unie, maar je krijgt er ook wat voor”, concluderen de onderzoekers. Over de herinrichting van dat zorgstelsel en mogelijkheden dit op een andere manier te bekostigen, heeft SWP onlangs een serie boeken uitgebracht. Wellicht kunnen deze eraan bijdragen het zorgstelsel te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. Het overzicht vindt u hier.


26-11-2019