Gratis verzending vanaf €20

Zelfregulatie: bij jezelf blijven als psycholoog


Zelfregulatie: bij jezelf blijven als psycholoog

Therapie is geen éénrichtingsverkeer. Het is een relationeel proces: cliënt en psycholoog zijn continu in interactie. De reacties of emoties die beide partijen voelen, spelen een belangrijke rol in de behandeling. Ze hebben invloed op het herstel van de cliënt, het verloop van de behandelingen, de onderlinge dynamiek en de inzet van de psycholoog.

Zelfreflectie en -regulatie
Daarom is het belangrijk om dit contact met uw cliënten te bevorderen, bijvoorbeeld door middel van (zelf)regulatie. Door na te denken over uw eigen positie, meningen, gedachtepatronen of voorkeuren kunt u uw cliënten effectiever helpen in hun behandeling. Zo blijft een optimaal en waardevol contact met de cliënt gegarandeerd.

Lichaamsoefeningen
In Psycholoog en (zelf)regulatie leest u over verschillende lichaamsgerichte technieken voor dit soort regulatie. Het zijn oefeningen die u zelf - of in combinatie met uw cliënten - kunt doen. Denk bijvoorbeeld aan oefeningen om gevoelens van faalangst, stress of boosheid te verminderen.

Gratis oefening!


Dit boek is een uitnodiging om naar binnen te kijken. Naar binnen kijken is iets wat je kan leren. Het is een gewoonte die je kan toevoegen aan je levensstijl. Het effect van naar binnen kijken, is contact aangaan met jezelf. Dit verjongt, verzacht en vergroot het contact met anderen.

Extra oefeningen als gratis download! 

DIt is een oefening uit het boek Psycholoog en (zelf) regulatie van Puck van Groningen. Voor meer informatie over het boek, klik hier. 


08-04-2020