Gratis verzending vanaf €20

Boek helpt KLM-vliegers na traumatische ervaring


Boek helpt KLM-vliegers na traumatische ervaring

Hoe ga je om met een ongeluk op de werkvloer, (seksueel) geweld of het mee maken van een zelfmoordpoging? De vrijwilligers van KLM-CIRP team Inflight kunnen sinds kort beter antwoord geven op deze vragen. De groep, bestaande uit collega KLM vliegers, heeft namelijk het boek Ik krijg het niet uit mijn hoofd ontvangen. Dat boek kregen zij na afloop van de tranining 'Opvang na schokkende gebeurtenissen’. 

In het boek, dat dient als naslagwerk en tot stand is gekomen in samenwerking met Kudding & Partners, beschrijft auteur Ruth Willems dat medewerkers er allereerst behoefte aan hebben dat hun werkgever achter hen staat en hen steunt. Een luisterend oor en hulp bij praktische zaken helpt stress te verminderen en de verwerking op gang te brengen. Dat is belangrijk; zowel voor de werknemer als de werkgever.

Accreditatie- en certificeringsprogramma
Willems heeft samen met de Nederlandstalige Vereniging voor Psychotrauma (NtVP) een accreditatie- en certificeringsprogramma ontwikkeld om de kwaliteit van de ondersteuner en de instituten die trainingen voor nuldelijnsondersteuning verzorgen te waarborgen.

De accreditatie-eisen zijn verwerkt in de training 'Opvang na schokkende gebeurtenissen'. Het boek Ik krijg het niet uit mijn hoofd is het naslagwerk dat aansluit op deze training. 

NVWA
Naast het KLM-CIRP team Inflight hebben onder meer King Nascholing en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gebruikgemaakt van deze training.

Geschikt voor leidinggevenden
Het boek Ik krijg het niet uit mijn hoofd is uitermate geschikt voor leidinggevenden en HR-personeel, omdat het hen helpt hoe om te gaan met medewerkers die iets schokkends hebben meegemaakt. 

Bestel hier het boek Ik krijg het niet uit mijn hoofd.  


02-03-2020