Gratis verzending vanaf €20

Regie versterken in het onderwijs | Nu belangrijker dan ooit


Regie versterken in het onderwijs | Nu belangrijker dan ooit

Regie en eigenaarschap over leren en goede keuzes maken is wat leerlingen en leraren nu meer nodig hebben dan ooit, maar hoe realiseer je dat? Elena Carmona van Loon geeft antwoorden op deze vraag. Ze beschrijft dat het belangrijk is om onderwijs zo aan te bieden dat leerlingen zichzelf leren kennen en beter begrijpen waarom, hoe en wat ze eigenlijk leren. Daarnaast moet je gesprekken voeren met leerlingen op een manier waarbij de regie bij hen ligt. Zo leren ze namelijk meer te vertrouwen op eigen kunnen. En dat hebben leerlingen nodig om gemotiveerd te blijven en zich gezond te kunnen ontwikkelen.

Elena is orthopedagoog-generalist en heeft veel ervaring als behandelaar en begeleider van jonge mensen, maar werkt ook al heel haar werkende leven in het onderwijs. Zij heeft voor de klas gestaan en komt nu nog dagelijks op een groot aantal scholen in Nederland om onderwijsprofessionals te begeleiden, te trainen en te coachen. Zij heeft dus een brede kijk op wat het onderwijs nodig heeft en wat er allemaal voor moois gebeurt en kan. In de bij getoonde video vertelt Elena over het werken met de mindmap regiefuncties.


Praktisch en doelgericht
Elena's boek Regie versterken in het onderwijs geeft praktische handvatten om doelgericht met zogenaamde regiefuncties van leerlingen aan de slag te gaan. Regiefuncties zorgen er namelijk voor dat leerlingen zelf invloed kunnen uitoefenen op hun gedrag en leerproces. Hierdoor leren leerlingen zichzelf kennen, ervaren ze dat ze keuzes hebben en krijgen ze meer zelfvertrouwen.

Daarnaast biedt het boek een model voor een onderwijskundig zinvolle relatie die passend en goed onderwijs voor alle leerlingen mogelijk maakt en de basishouding van de leraar versterkt. Een basishouding gericht op aandacht, veiligheid en perspectief, met oog voor de mogelijkheden en grenzen van de leerlingen en de school!

Bestel hier het boek!

Worden wie ik ben-doelenbox Een doosje met 140 kaarten waarop doelen staan die het eigenaarschap, het bewustzijn, de veerkracht en de (sociaal-emotionele) persoonsvorming van kinderen en jongeren ondersteunen. De kaartjes zijn te gebruiken bij leerlinggesprekken, POP, LOB, driehoeksgesprekken, groepsplannen, ontwerpen van lessen, visievorming, doelen t.b.v. van een behandelplan of arrangement.

Bestel hier de box!


21-04-2020