Gratis verzending vanaf €20

Honderdplusser aan het woord: ‘Ik denk dat de wereld wel verandert en dat werd tijd'


Honderdplusser aan het woord: ‘Ik denk dat de wereld wel verandert en dat werd tijd'

 “Van corona heb ik geen last. Ik ben er niet bang voor. Je moet toch ergens dood aan gaan. Ik ben 103 jaar en het is goed geweest. Ik heb een mooi leven gehad. Natuurlijk vind ik het leven vaak nog leuk hoor. Ik zit in de zon en ik studeer nog, over het heelal.” Het zijn de woorden van Henk Baas. De honderdplusser is geïnterviewd door WijenCorona, een initiatief waar ouderen een podium krijgen.  De heer Baas is een uitstekende verhalenverteller. Dat werd in 2018 al duidelijk. Hij werd toen geïnterviewd door Yvonne Witter voor het boek 100% leven


De heer Baas vertelde over zijn jeugd en het ‘gebrek’ aan seksuele voorlichting. Ook deelde hij enkele levenslessen. “Wat ik vroeger gemist heb, is seksuele voorlichting. Mijn vrouw was een paar maanden na onze bruiloft ineens zwanger en we wisten van niets. De zwangerschap overkwam ons. Na vijf kinderen vonden we het wel genoeg, maar we mochten van de kerk natuurlijk geen pil gebruiken. We hebben van alles geprobeerd, zoals periodieke onthouding. Maar er kwamen toch nog twee kinderen”, zei hij met een lach.

In het boek 100 % leven delen meer dan twintig honderdplussers, met ieder ruim een eeuw aan levenservaring, hun levenslessen. Het boek is hier te bestellen.

Het volledige artikel van WijenCorona - dat eveneens is geschreven door Yvonne Witter - is hier te lezen.


01-05-2020