Gratis verzending vanaf €20

Auteur Muziekkwartier maakt van handen wassen een feestje


Auteur Muziekkwartier maakt van handen wassen een feestje

Handen wassen, ook tussen de vingers en minstens twintig seconden. Dat is het dringende advies van het RIVM om het coronavirus (gedeeltelijk) te bestrijden, maar hoe zorg je ervoor dat ook de jongste kinderen weten wanneer de twintig seconden voorbij zijn en hoe maak je het handenwassen leuk? De onderstaande YouTube-video van Felice van der Sande helpt. Op de video zingt zij het liedje ‘handen wassen’ uit het boek Muziekkwartier.

"Zodra het liedje ‘even wassen’ klinkt weten kinderen, hoe jong ook, wat er verwacht wordt én hoe lang het duurt. De kracht van een lied bij een ritueel ligt juist hierin. Niet zomaar een liedje, maar een lied dat benoemt wat je doet, dat uitnodigt om mee te doen. In dit geval: handen wassen én tussen je vingers wassen. De muziek geeft het nog een vrolijke sfeer ook. Maak van dit verplichte ritueel zo een fijn ritueel."
- Auteur Felice van der Sande vol enthousiasme. 

Bekijk hier de video en zing vrolijk mee!


Over Muziekkwartier
Muziekkwartier neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis waarin leren en spelen volledig hand in hand gaan en het plezier de overhand heeft. Tientallen creatieve spelvormen met rammelaars, dansdoekjes, ritmestokjes, trommels, maar ook dozen en blokken zorgen het hele jaar door voor uitdagend spel. Voor de ervaren pedagogisch medewerker is er uitbreiding te vinden doordat de auteur je meeneemt in een muzikaal creatieve gedachtegang. Door dagelijks een kwartier aan muzikaal spel te doen bereik je ontwikkelingsdoelen en inspireer je de kinderen in je groep tot uitdagend spel die ze in vrije speeltijd kunnen verwerken. Daarnaast gaat de auteur in op overgangen in de dag, de muziekhoek en muzikale tussendoortjes. 


07-05-2020