Gratis verzending vanaf €20

Ruggensteunen voor passend onderwijs


Ruggensteunen voor passend onderwijs

Stralende gezichten en een bulderende lach. Niet vanachter een laptop, maar ‘gewoon’ in de klas. Het normale leven is voor basisschoolleerlingen na twee maanden thuisonderwijs weer op gang gekomen en het reguliere lesprogramma is hervat. Niet voor alle kinderen pakt dit gunstig uit, want behoorlijk wat kinderen lopen achter op het curriculum. Hoe pak je dit aan als professional en hoe ga je te werk als passend onderwijs niet vanzelf spreekt?


De ruggensteunen – tijdelijk gratis te downloaden - van De veldgids 'Iedereen aan boord!' helpen je op weg. Met behulp van het boek kunnen leerkrachten, docenten, intern begeleiders en zorgcoördinatoren op zoek naar deze antwoorden. Juist in lastige situaties, zoals nu. 

Wat de auteurs betreft is falen of slagen van passend onderwijs vooral afhankelijk van de mate waarin jij en je collega’s, ouders en andere betrokkenen, elkaar weten te vinden, begrijpen en tot samenwerking komen.

Meer dan twintig ruggensteunen
De meer dan twintig ruggensteunen voor rondom de klas geven stapsgewijs antwoord op de vraag, ‘Hoe ga ik te werk om passend onderwijs te realiseren voor de kinderen in mijn klas, voor wie dat niet vanzelf spreekt?’. Iedere ruggensteun gaat vergezeld van praktijkgerichte opdrachten en oefeningen, die je kunt uitvoeren in en rond je klas. Alleen, of samen met collega’s en ouders. Je kunt meteen aan de slag! De auteurs Bart van Kessel en Jos van der Horst baseren hun ruggensteunen op hun eigen ervaringen.

Download de ruggensteunen, gebruik en deel ze. 
Klik op de knop 'Extra materiaal'  op de boekenpagina (inloggen met uw SWP-account vereist). Nog geen account? Geen probleem. Via de knop 'Extra materiaal' is die binnen een minuut aangemaakt. 


19-05-2020