Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Zeg me wat je zeggen wil. Logopedie met hoofd en hart


NIEUW | Zeg me wat je zeggen wil. Logopedie met hoofd en hart

"Als contact maken niet vanzelf gaat, voel ik mij uitgedaagd het kind beter te leren kennen en dan ben ik geraakt door een blik van verstandhouding of een glimlach."- Francisca Felix, auteur van het nieuwe boek Zeg me wat je zeggen wil. Logopedie met hoofd en hart. Wanneer een kind zich niet goed kan redden met de taal, vaak niet goed te verstaan is of niet afstemt op de ander, kan er sprake zijn van een verstoring van de spraak-, taal- en communicatieve ontwikkeling. 

Met compassie beschrijft de auteur vanuit haar eigen ervaringen in het begeleiden van deze (jonge) kinderen wat contact met mensen doet en wat communiceren met kinderen betekent. Zo komt ze tot een nieuw instrument: de interactieschijf voor wederkerigheid. Het is een hulpmiddel voor logopedisten, therapeuten, ouders en oudere kinderen dat werkt om aan te geven aan welk soort interactie behoefte is. 

Francisca Felix schrijft over haar eigen ervaringen als logopedist en sluit zo naadloos aan bij dat wat ouders van kinderen met een taalontwikkelingsstoornis of autisme meemaken. Ook logopedisten en andere professionals, zoals leerkrachten en pedagogisch medewerkers die met deze kinderen werken, zullen zich erin herkennen en ermee aan de slag kunnen. 

Na een technisch-filosofische opleiding en een wetenschappelijke promotie is Francisca Felix in 2006 als logopedist afgestudeerd. Sinds 2011 werkt ze in haar eigen praktijk met kinderen. Door haar wetenschappelijke achtergrond, nieuwsgierigheid en reflectieve en analytische vaardigheden komt ze tot grensoverschrijdende inzichten.

Lees hier meer en bestel het boek!


15-09-2020