Gratis verzending vanaf €20

IDFA- 100 UP


IDFA- 100 UP

Een arts uit Lima werkt nog in het ziekenhuis, in New York ziet een seksuoloog nog cliënten, terwijl elders in de stad een student colleges bijwoont aan de universiteit. Aan de andere kant van de wereld helpt een pittige Noor met lammeren en werkt een voorname Nederlander fanatiek aan een online platform voor mensenrechten. Wat hebben zij gemeen met elkaar? Ze zijn allemaal hun 100ste verjaardag gepasseerd.

In deze documentaire geven zeven kleurrijke honderdjarigen ons een kijkje in hun leven vandaag en hun rijke verleden. Ze zijn allemaal nog steeds erg actief, ook al tikt de klok, werken lichamen soms niet mee, het verlies van dierbaren is pijnlijk en sommigen maken zich zorgen over de toekomst van de wereld.

Heddy Honigmann bezoekt deze zeer oude wereldburgers en vraagt hen naar het leven. Wat verwachten ze ervan? Elk vertelt hun verhaal op hun eigen manier, soms met humor, soms met een vleugje melancholie, maar altijd met de wijsheid die alleen voor de alleroudsten van ons is weggelegd.

De film is online te bekijken op 5 december (ticket is 7 euro) via deze link

 

100% leven

Eerder verscheen bij SWP het boek 100% leven, waarin meer dan twintig honderdplussers, met ieder ruim een eeuw aan levenservaring,  in dit boek hun levenslessen delen: “Nooit klagen, maar doorzetten en bezig blijven”, “Mensen accepteren zoals ze zijn” en “Als je teleurstellingen meemaakt, stop ze in een zakdoek en gooi ze weg.” Met liefde en respect zijn zij geïnterviewd door Yvonne Witter en geportretteerd door Claudia Kamergorodski.

Kijk hier voor de boekpagina


13-11-2020