Gratis verzending vanaf €20

Geen roze wolk voor vrouwen met postnatale depressie


Geen roze wolk voor vrouwen met postnatale depressie

Jaarlijks zitten 23000 vrouwen in Nederland na hun bevalling niet op een roze wolk, maar op een gitzwarte. Veel van deze vrouwen vinden het moeilijk om over deze zogenaamde postnatale depressie te praten. Daar moet een einde aan komen, aldus staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid.

 "Het is heel belangrijk dat professionals hier aandacht voor hebben", zegt Blokhuis. "Maar zeker zo belangrijk is dat de moeders en hun naasten erover durven te praten. Je bent geen slechte moeder als je niet op een roze wolk zit."

Tijdige en adequate ondersteuning van vrouwen met een postpartum depressie is van cruciaal belang. Veel vrouwen krijgen die ondersteuning op dit moment niet, waardoor de depressie zwaarder wordt en langer duurt dan nodig is. Dat heeft grote gevolgen: voor de vrouw zelf, maar ook voor haar baby. 

Het boek Postpartum depressie van Anne Marleen Meulink maakt helder wat bekend is over de oorzaken en de gevolgen van postpartum depressie. Het geeft handvatten voor effectieve ondersteuning en behandeling en besteedt aandacht aan de impact van postpartum depressie op de betrokken kinderen. 

Kortom, en bron van toegankelijke en bruikbare informatie voor verloskundigen, gynaecologen, huisartsen, psychologen, psychiaters, kraamverzorgenden en medewerkers in de jeugdgezondheidszorg, maar ook voor andere belangstellenden, zoals de partners, familieleden en vrienden van vrouwen met een postpartum depressie. 

Bestel het boek hier.


14-06-2018