Gratis verzending vanaf €20

Ga op reis en ontdek hoe je leerachterstanden kan wegwerken


Ga op reis en ontdek hoe je leerachterstanden kan wegwerken

Het kabinet trekt in totaal 8 miljard euro uit om de corona-achterstanden in het onderwijs weg te poetsen. Dat werd halverwege februari bekendgemaakt door het kabinet. Van de 8,5 miljard gaat 6 miljard euro naar het basis- en voortgezet onderwijs. Het bedrag is hard nodig, want sommige kinderen hebben jarenlang bijles nodig om hun achterstand in te halen, meldde de PO-Raad onlangs.
 

Eerder trokken al diverse gemeenten, waaronder Amsterdam, aan de bel nadat uit onderzoek bleek dat het merendeel van de Amsterdamse leerlingen een leerachterstand heeft opgelopen door het sluiten van de basisscholen vanwege Covid-19.

De Reisgids zelfregulerend leren en het bijbehorende werkboek Ga op reis en ontdek hoe je leert kan deze groep, maar ook (hoog)begaafde leerlingen helpen.

De handleiding voor begeleiders

In de handleiding wordt zelfregulerend leren bekeken vanuit de metafoor van een ontdekkingsreis. De leerling trekt op met een ervaren reiziger. Samen wordt vanaf de verkeerstoren het leerlandschap verkend, de route uitgestippeld, gekozen voor een vervoermiddel en wordt er gekeken naar hoe je de bagage en souvenirs handig mee kunt nemen. Om de doelen te behalen wordt samen met de leerling gekozen voor passende leerstof. Dit is meestal de reguliere lesstof. Voor (hoog)begaafde leerlingen is dit vaak verrijkingsmateriaal. 

Het werkboek voor leerlingen 
Reisgids zelfregulerend leren bestaat uit de begeleiderstraining, achtergrondinformatie over zelfregulerend leren en het werkboek voor leerlingen. Het werkboek is ook los verkrijgbaar onder de titel Ga op reis en ontdek hoe je leert.

Het werkboek is ook verkrijgbaar in een voordelige set van 5 (alleen verkrijgbaar via de uitgever).

Een enthousiaste lezer

"Als (reis)begeleider is het stellen van (oplossingsgerichte) vragen – en nieuwsgierig zijn naar het antwoord – een effectief middel om de leerling te laten reflecteren op taak en aanpak, zo maakt dit boek duidelijk. (…) Deze ontdekkingsreis is voor iedereen leuk, ook om steeds opnieuw te maken. Oefening baart kunst; herhaling is daarbij een kracht! " 

Lees meer & bestel!

Bekijk inkijkexemplaar  


01-04-2021