Gratis verzending vanaf €20

Openhartige Carolien Gravesteijn pleit voor krachtig ouderschap


Openhartige Carolien Gravesteijn pleit voor krachtig ouderschap

“Als we het over ouderschap hebben, hebben we het vaak over opvoederschap. Als je kijkt naar wat het betekent om ouder te worden, dan is het jongleren – die metafoor gebruik ik vaak. Eén van de ballen die ouders in de lucht houden is de ‘opvoedbal’, maar er zijn ook een hoop andere ballen die zij in de lucht moeten houden. Daar is lange tijd weinig aandacht voor geweest”, dat  vertelt Carolien Gravesteijn, mede-auteur van Ouderschap is jongleren, in de portretreeks Lector in de schijnwerper.

In de portretreeks Lector in de schijnwerper vertellen lectoren van Hogeschool Leiden over de affiniteit met hun onderzoek, visie en drijfveren.

Lees hier het openhartige interview met Carolien Gravesteijn, waarin zij onder meer in gaat op de mythe van gelukkig ouderschap. 

Over haar boek Ouderschap is jongleren

Dit groeiboekje bereidt ouders voor op het ouderschap. Ouderschap is jongleren, zeker in de eerste jaren waarin de oudervaardigheden nog moeten groeien. De informatie, inzichten en tips in dit lees- en werkboek is gebaseerd op vier jaar onderzoek van het lectoraat Ouderschap & Ouderbegeleiding van Hogeschool Leiden.

Lees meer & bestel. 


09-04-2021