Gratis verzending vanaf €20

Afwegingskader van het onderwijs bij de meldcode kindermishandeling


Afwegingskader van het onderwijs bij de meldcode kindermishandeling

Een kleine selectie onderwijsvertegenwoordigers heeft gisteren, maandag 2 juli, namens de beroepsgroep een afwegingskader bij de meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld aangeboden aan minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid, Welzijn en Sport). Dat meldt de vereniging PO-Raad, die zelf ook heeft bijgedragen aan het afwegingskader. Het doel van de verbeterde meldcode is om slachtoffers beter en eerder in beeld te hebben, sneller te kunnen helpen en de veiligheid beter te kunnen monitoren over langere tijd. Daarvoor is het nodig dat beroepskrachten goed uit de voeten kunnen met de meldcode en dat organisaties het onderwerp op de agenda houden.

Het afwegingskader is één van de onderwerpen die aan bod komt in de training Aandachtsfunctionaris Kindermishandeling en Huiselijk Geweld. De Aandachtsfunctionaris is een verantwoordelijke taak, die een medewerker uitvoert naast zijn andere werkzaamheden. Tijdens de training leer je om binnen je organisatie het aanspreekpunt te zijn voor vermoedens van kindermishandeling en hoe je de processen rondom de meldcode kunt begeleiden. Het aanstellen van een aandachtsfunctionaris is dé manier om kindermishandeling op school - maar ook op de opvang, in het jongerenwerk of jeugdhulporganisatie - op de agenda te houden.

Meer informatie over cursussen en trainingen op het gebied van de Meldcode Kindermishandeling kunt u vinden op de website van Opleidingsgroep Logavak.


Gerelateerde uitgaven:

  


03-07-2018