Gratis verzending vanaf €20

Nieuw | Een intense reis. Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma


Nieuw | Een intense reis. Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma

Een intense reis is het verhaal van een moeder wiens hoogbegaafde zoon met schooltrauma is uitgevallen op het basisonderwijs en hierdoor één van de vele duizenden thuiszitters werd die Nederland rijk is. Het thema is zeer actueel, want begin deze maand oordeelde het College voor de Rechten van de Mens dat minister Slob (Basis- en voortgezet onderwijs) de nodige maatregelen moet treffen om het recht op passend onderwijs voor hoogbegaafde kinderen vast te leggen. Nu krijgen zij vaak niet de hulp die zij nodig hebben. 


Een intense reis kan deze doelgroep helpen. In dit nieuwe boek beschrijft Marije Hofland wat het betekent om hoogbegaafd te zijn. De weg die Marije met haar gezin aflegt biedt andere ouders herkenning en wellicht aanknopingspunten voor hun hulpvragen. De kennis, tips en adviezen die haar zoektocht heeft opgeleverd zijn zowel voor ouders, leerkrachten (primair, maar ook voortgezet onderwijs) en andere professionals die met kinderen werken een waardevolle bron van informatie. 

'Slim en knap lastig'
Een intense reis laat duidelijk zien hoe het kan dat deze slimme kinderen het op school toch knap lastig kunnen hebben en dat niet-passend onderwijs zelfs kan leiden tot trauma’s. En als school voor je kind een traumatische ervaring is, wat moet je dan? En wat doet het met jou als ouder? 

Over de auteur
Marije Hofland is getrouwd en moeder van een hoogbegaafde zoon. Nadat haar zoon was vastgelopen in het onderwijs begon haar zoektocht naar informatie en oplossingen. Ze las boek na boek, volgde trainingen en webinars en las alle artikelen die op haar pad kwamen, tot zij zichzelf met recht ervaringsdeskundige mocht noemen. 

Meteen bestellen. Klik hier! 

Bekijk hier het inkijkexemplaar.


12-07-2021