Gratis verzending vanaf €20

Komende activiteiten tegen huiselijk geweld


Komende activiteiten tegen huiselijk geweld

De komende tijd is er extra aandacht voor seksueel geweld, partnergeweld en kindermishandeling.

en is er ook het nodige bijscholingsaanbod via Logavak : zie dit overzicht

Social media-campagne gericht op jongeren

​De overheid en partners zijn op 18 oktober gestart met een online preventiecampagne om de aandacht te vestigen op huiselijk geweld tegen kinderen en jongeren. De campagne ‘Time-out’ is ontwikkeld door Veilig Thuis, De Kindertelefoon en het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Een goede zaak omdat 1 op de 5 jongeren slachtoffer is van huiselijk geweld volgens het CBS.

Congres seksueel geweld

In samenwerking met de stichting Civil Care is er op het aankomende congres van 25 november aandacht voor met name seksueel geweld met bijdragen van Sander van Arum, Iva Bicanic, Arianne Struik,Linda Vogtländer, Bernard ten Hag, Ellen Janssen e.a.

De congreswebsite is op deze pagina te vinden.  Deelname is inclusief de thema-editie van Sozio. Sozio-abonnees krijgen korting. Het congres is zowel fysiek te volgen als online.

Thema-editie SOZIO

100 pagina's dik met nieuwe kennis en informatie over huiselijk en seksueel geweld. De meeste sprekers aan het congres hebben hieraan een bijdrage geleverd, maar daarnaast nog vele andere artikelen. Kijk op de website voor een inhoudsopgave en bestelmogelijkheden.

Huiselijk geweld: partnergeweld en kindermishandeling

Op 8 maart is in het Spant, Bussum het volgende huiselijk geweld-congres met een breder palet gericht op de analyse en terugdringen van partnersgeweld en kindermishandeling. Op de pagina van Logacom kun je je alvast opgeven met korting. Kijk daarvoor op deze pagina.

Kennisbronnen

SWP heeft flink wat boeken over het thema geweld en ook in de sociaal-digitaal-databank is een grote hoeveelheid te vinden.

 

 

20-10-2021