Gratis verzending vanaf €20

Podcast: Hoogbegaafdheid door de ogen van een kind


Podcast: Hoogbegaafdheid door de ogen van een kind

Hoe ga je om met een zoon of dochter die hoogbegaafd is? Waar begin je in je zoektocht naar passend onderwijs als jouw zoon of dochter thuis komt te zitten met een schooltrauma? In de podcastserie Een intense reis gaat Marije Hofland in gesprek met deskundigen gerelateerd aan het gelijknamige boek (Een intense reis), waarin onder meer tips en adviezen staan voor ouders, leerkrachten en andere professionals die werken met hoogbegaafde kinderen. In aflevering nummer acht spreekt zij met Melvin.
Melvin, nu 24 jaar, geeft een waardevolle inzage in zijn intense reis, door de ogen van het kind zélf! Bovendien biedt zijn verhaal hoop voor kinderen, jongeren en ouders. Melvin heeft namelijk helemaal zijn plekje gevonden! Hij werkt nu als lead developer, heeft de regie genomen over zijn eigen leerprocessen en het licht in zijn ogen brandt weer volop! 

Beluister  via de website Ouderschapskennis.nl de podcast. In het artikel Hulp bij hoogbegaafdheid in het gezin vind je ook eerdere afleveringen. Hieronder boeken die kunnen helpen als er sprake is van hoogbegaafdheid binnen het gezin.

Ben je docent? Ga dan naar Pedagogiek.nu en lees het artikel Hulp bij hoogbegaafdheid in de klas. Hier vind je ook een selectie van de podcast, die aansluit op jouw werk als docent. 

Lees hier meer over het boek Een intense reis. Reis mee door de wereld van hoogbegaafdheid, intensiteit en schooltrauma & bestel direct. 


28-12-2021