Gratis verzending vanaf €20

Oproep voor actie boektraktatie voor kinderen uit Oekraïne


Oproep voor actie boektraktatie voor kinderen uit Oekraïne

Binnenkort bevolken enkele honderden kinderen uit Oekraïne de klaslokalen van de Horizon. Gisteren zag Dennis Wiersma, minister voor primair en voortgezet onderwijs, met eigen ogen hoe de AZC-school in Hengelo een veilige plek is voor, in veel gevallen, oorlogskinderen. Navraag bij de schooldirecteur Saskia van den Bos, die met De Horizon meewerkte aan het Pilotproject van prentenleesboek Kat Kaat is weg, leerde dat die er zeer veel prijs op stelt als de Actie Boektraktatie van Kat Kaat is weg voor zoveel mogelijk van deze kinderen mogelijk gemaakt wordt. 

Het bezoek, waarvan het NOS Journaal en Radio 1 aandacht aanbesteedde, leidde tot de onderstaande oproep:

Particulier, stichting of bedrijf: iedereen die iets wil doen voor naar Nederland gevluchte kinderen uit Oekraïne, kan helpen. Spelenderwijs snel wat Nederlands leren helpt enorm vooruit bij het wennen op school en daarbuiten. Met een donatie van € 298,00 is een complete klas van een AZC-school te trakteren.  

 Meer informatie over de actie is te vinden via http://www.dejongeteksten.nl/450034851  

De Horizon heeft veel ervaring op het gebied van nieuwkomersonderwijs en ging onlangs intensief aan de slag met Kat Kaat is weg, dat specifiek voor nieuwkomers is ontwikkeld. De AZC-school leverde waardevolle feedback.

De basisschool is een vreedzame school voor nieuwkomers. Kinderen die uit het buitenland komen en geen of nog nauwelijks Nederlands spreken. De Horizon maakt plek voor driehonderd kinderen.

Bekijk hier de reportage van het NOS Journaal. Radio 1 interviewde de schooldirecteur en de minister voorafgaand aan het bezoek. Dat interview is hier terug te luisteren.  

 Lees hier meer over het boek Kat kaat is weg


15-03-2022