Gratis verzending vanaf €20

Kat Kaat is weg

Joke de Jonge  

ISBN 9789085601524 | 40 Pagina's | Hardcover | 1e druk, 2021

Omschrijving

Kat kaat is weg voorgelezen door Dieuwertje Blok

In het kader van de Nationale Voorleesdagen heeft Dieuwertje Blok Kat Kaat is weg voor u voorgelezen.

 

Met illustraties van Juliette de Wit.

Kat Kaat is weg
Kaat is de kat van Mark.
Kaat slaapt bij Mark op bed.
Dat vindt Kaat fijn.
En dat vindt Mark fijn.
Kim speelt bij Mark.
Kim moet niezen van kat Kaat.
Kat Kaat moet even weg.
Maar dan blijft ze ook weg...

Wat is een prentenleesboek?
Misschien is het even wennen om tekst uit een leesboekje in prentenboekvorm gegoten te zien. Die combinatie is bewust gekozen, om jonge nieuwkomers op een speelse manier aan te moedigen om te leren lezen en praten in een voor hen nieuwe taal.

Als zij leren lezen, vliegen de letters hen al om de oren terwijl ze nog aan alle nieuwe klanken aan het wennen zijn en net hun eerste woordjes zeggen.

Omdat spelenderwijs iets leren enorm helpt bij het sneller vinden van een plek in de klas en daarbuiten, is speciaal voor hen Kat Kaat is weg als prentenleesboek ontwikkeld. Met op praktijkervaring gebaseerde instructie hoe het meeste uit dit boek te halen is door leerkrachten in het onderwijs aan nieuwkomers (of stagiaire, klassenassistent, vrijwilliger).

Gebruik dit boek ook als prentenpraatboek door losse woordjes als trots en troost aan te grijpen om korte gesprekjes uit te lokken. De kinderen lezen die losse woordjes zelf en door herhaling kunnen ze al snel zelf ook de langere tekst van de voorlezer lezen. (Sluit aan op AVI E3, VLL Zwijsen.)

Volwassen nieuwkomers kunnen er ook hun voordeel mee doen. Door de eenvoudige taal is het voor hen snel (voor) te lezen. Net als door ouders die (voor)lezen lastig vinden. 

Verder is het natuurlijk voor alle peuters en kleuters (en hun voorlezers) die van kleurrijke prentenboeken houden.   

Binnenkort is Kat kaat is weg ook online verkrijgbaar in het Arabisch, Turks, Portugees en Iraans (Farsi).

In de media

Review

"Een verrassend boek van Joke de Jonge, die al vele kinderboeken op haar naam heeft staan. (...)  Ik kan -als oud leerkracht- het boek van harte aanbevelen aan mijn collega's in het basisonderwijs. Een must in de schoolbibliotheek. Ook geschikt voor ouders, opa's en oma's als praat- en voorleesboek."
- Nel Goud, oud-leerkracht.