Gratis verzending vanaf €20

Emowijzer als ondersteuning binnen stottertherapie; ervaring van moeder en zoon


Emowijzer als ondersteuning binnen stottertherapie; ervaring van moeder en zoon

"Mijn zoontje Kees, 5 jaar, stottert en heeft daarvoor stottertherapie bij een logopedist/stottertherapeut. Het stotteren maakt hem erg onzeker en dit resulteert in ontwijkend gedrag, hij ontwijkt het om te praten.

Keerpunt
Tijdens stottertherapie heb ik kennis gemaakt met de Emowijzer. Samen praten over wat je voelt en dit was voor Kees een keerpunt in zijn leven. Het was voor hem een manier om te communiceren zonder woorden.

Ik ben als moeder begonnen met het gebruiken van de Emowijzer als voorbeeld voor Kees.
Het is aantrekkelijk voor Kees om naar te kijken vanwege de sprekende emoties bij de poppetjes en het gebruik van kleur. Al snel nam hij mijn voorbeeld over en hij gebruikt nu zelf ook de Emowijzer om aan te geven hoe hij zich voelt.

Inzicht voor ouders
Ik heb bij stottertherapie geleerd dat er geen oordeel aan gevoelens moeten zitten, voelen is niet goed of fout. Het gebruik van de Emowijzer heeft dit bevestigd en het makkelijker gemaakt om dat bij ons in ons leven te implementeren. Want je bent wie je bent, je voelt wat je voelt en het is goed zoals je bent. Vooral dit inzicht, zonder oordeel, heeft Kees erg geholpen om makkelijker te praten. Hij heeft een goede tool gekregen om zichzelf duidelijk te maken zonder woorden, laagdrempelig. Omdat we het dagelijks gebruiken is het normaal geworden om emoties te bespreken in ons huishouden.

Het bespreken van emoties heeft Kees geholpen zelfverzekerder te zijn en dit heeft een positieve weerslag op zijn stotteren.

  • Ik heb geleerd geen oordeel te geven aan emoties.
  • Ik heb geleerd stil te staan bij emoties, door elke dag een moment te hebben om hierbij stil te staan.
  • Kees heeft geleerd dat hij goed is zoals hij is.
  • Kees kan communiceren zonder woorden te gebruiken."

Lees meer & bestel Emowijzer! 

Meer interessante titels

  


26-08-2022