Gratis verzending vanaf €20

'Alle kinderen hebben emotionele veiligheid nodig'


'Alle kinderen hebben emotionele veiligheid nodig'

Auteur Liesbeth Groenhuijsen kreeg deze week een lezersvraag voorgelegd van Annemiek Lecraire voor het NRC: Voelt het voor kinderen niet onveilig als de ene ouder het huis inclusief de kinderkamers frequent op Airbnb zet? In deze situatie hebben de gescheiden ouders de kinderen om de week.

Liesbeth Groenhuijsen is als klinisch pedagoog gespecialiseerd in scheiding en publiceerde onlangs Rechtspraak - Kromspraak. Beslissen over kinderen na scheiding. Ze stelt dat alle kinderen emotionele veiligheid nodig hebben. Een plek die voelt, ruikt en klinkt als thuis speelt daar een belangrijke rol in. Haar hele advies kun je lezen via het NRC.

Het boek Rechtspraak - Kromspraak is een pleidooi om bij beslissingen over kinderen uit te gaan van hun centrale belang om zich goed te mogen ontwikkelen. Vanuit een pedagogisch perspectief worden aannames en dogma’s geanalyseerd en van een helder alternatief voorzien. Wat weten we eigenlijk over wonen in twee huizen? Is het gevaarlijk of normaal dat kinderen voorkeuren hebben? Kromspraak kan weer rechtspraak worden als we de kennis over kinderen voluit benutten. We kunnen kinderen recht doen als hun opvoedingsvraag hét uitgangspunt wordt. Zorgverdeling na scheiding is in dat denkmodel geen doel. Het is een middel om de opvoedingsvraag van het kind te voorzien van een opvoedingsantwoord door beide ouders de rol te laten nemen die aan de ontwikkeling zoveel mogelijk bijdraagt. 


Rechtspraak - Kromspraak

Beslissen over kinderen na scheiding

 

Liesbeth Groenhuijsen
ISBN 9789085602002 | 272 pagina's | € 32,90Bestel het boek hier!


14-09-2022