Gratis verzending vanaf €20

Rens Rottier: 'Schoolleiders ervaren enorme hectiek in hun werk'


Rens Rottier: 'Schoolleiders ervaren enorme hectiek in hun werk'

In 2019 verscheen de zesde druk van ons boek Onderwijs vraagt leiderschap. Met dat boek hebben we schoolleiders dicht bij hun kerntaken willen brengen. Waarbij we ons lieten inspireren door het Rijnlands denken, zoals o.a. Matthieu Weggeman dit verwoordde in zijn boek Leidinggeven aan professionals? Niet doen.

Ons boek werd zeer gewaardeerd door schoolleiders (in opleiding) en hielp hen ook om de 8 aspecten van leiderschap, die wij in het boek beschrijven, te vertalen naar het niveau van bestuur/directie, leraar en leerling.  

Een paar jaar terug spraken we met vier auteurs van Onderwijs vraagt leiderschap, over de noodzaak om het boek fors om te werken. De uitgever had daar geen oren naar. Zo werd het idee geboren om een nieuw boek te schrijven.

Hectiek op school
De uitgangsvraag van dit idee was: ‘Schoolleiders ervaren een enorme hectiek in hun werk. Op welke manier kunnen we hen dan een steun in de rug geven? Wat doet er nu echt toe, als je tijd zo bezet is met de dagelijkse dingen en je werk zoveel energie kost dat je nauwelijks tot reflectie kan komen?’
Het is echt onze wens om met dit boek schoolleiders en teamleiders te helpen beter in hun rol te komen. Te doen wat er echt toe doet. Te merken dat dit impact heeft. En waardoor ze ook weer lol krijgen of hebben in hun werk.

We zijn erg benieuwd naar de leeservaringen. En vooral of het lukt met deze stapstenen wat meer grond onder de voeten te krijgen.

  • Bestel hier Stap voor stap naar stevig leiderschap. Een praktische handreiking voor leidinggevenden in het onderwijs

06-10-2022