Gratis verzending vanaf €20

'Een trauma is zo geboren' biedt handvatten voor meer bewustzijn voor professionals in de geboortezorg


'Een trauma is zo geboren' biedt handvatten voor meer bewustzijn voor professionals in de geboortezorg

Een verhelderend boek over trauma en PTSS ten gevolge van een heftige geboorte. Het boek behandelt welke stressfactoren zich tijdens een bevalling kunnen voordoen en wat de impact van medische ingrepen als een keizersnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kunnen zijn. 

'Een trauma is zo geboren' biedt handvatten voor meer bewustzijn, betere communicatie en meer empathie voor professionals in de geboortezorg. Hiermee beoogt het boek bij te dragen aan preventie, signalering en behandeling van trauma's. Het boek is geschikt voor professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamvrouwen, gynaecologen, huisartsen, poh-ggz, doela's, psychologen, coaches en professionals op consultatiebureaus. Helder en begrijpelijk geschreven (NBD Biblion, november 2022)

Over het boek 

De geboorte is voor de meeste ouders een van de mooiste momenten in hun leven. Echter voor ruim tien procent van de vrouwen is de geboorte ook een hele heftige gebeurtenis. De impact van medische ingrepen zoals een keizersnede, duwen op een buik of onbedoelde opmerkingen van hulpverleners kan naast (tijdelijk) stress ook trauma en PTSS tot gevolg hebben. Zelfs partners, zorgverleners en baby’s kunnen hier last van hebben. Dit boek vertelt hoe stress tijdens de bevalling te verminderen is en wat te doen bij trauma (PTSS).

Het boek zet duidelijk uiteen welke stressoren zich tijdens een bevalling kunnen voordoen. Door meer bewustzijn, betere communicatie en meer empathie zijn veel trauma’s te voorkomen. En als er zich toch een traumatische gebeurtenis voordoet, kun je de schade in veel gevallen relatief eenvoudig beperken. Tenminste: als je weet waar je op moet letten, wat je kunt veranderen en hoe je kunt handelen als het fout gaat.

Een trauma is zo geboren ontvouwt op hapklare wijze wat je als geboortezorg professional kunt doen ter preventie, signalering en behandeling. En wat blijkt? Als je weet waar je op moet letten, kun je veel meer doen dan je denkt. Het is geschreven voor alle professionals in de geboortezorg, zoals verloskundigen, kraamvrouwen, gynaecologen, huisartsen, poh-ggz, doula’s, psychologen, coaches en professionals op consultatiebureaus.  


Over de auteur

Schrijfster Diana de Koning is therapeut met een bachelor in stressmanagement en directeur in de kraamzorg. Diana schreef eerder het boek Baby's onder stress.

 

LEES MEER & BESTEL

 

 


24-11-2022