Gratis verzending vanaf €20

Gaat nieuwe generatie voor tsunami aan burn-outs zorgen?


Gaat nieuwe generatie voor tsunami aan burn-outs zorgen?

Jongeren die binnenkort op de arbeidsmarkt komen, zullen nog veel vatbaarder zijn voor burn-outs. “Als we niet ingrijpen, komt er een tsunami van burn-outs op ons af”, dit meldt de Morgen op basis van een studie van trendbureau Trendwolves. Eerder werd al bericht dat millennials (24- tot 38-jarigen) vaker last hebben van burn-out en depressie, maar Generatie Z (8- tot 23-jarigen) lijkt er zo mogelijk nog erger aan toe te zijn. Het is van belang dat deze jongeren leren om zelfzorg toe te passen en weer gaan genieten om een generatie ‘burning boomers’ te voorkomen. Maar hoe kunnen daar op in spelen? Nooit meer burn-out! geeft de antwoorden. 

Nooit meer burn-out! is een gestructureerd zelfhulpprogramma, gebaseerd op een wetenschappelijk ondersteunde protocollaire behandeling. De handvatten, tips en vragen zijn een handreiking aan iedereen die kampt met een (dreigende) burn-out. Daarmee is het boek ideaal voor bedrijfsartsen, personeelsfunctionarissen, coaches en therapeuten bij het voorkomen en behandelen van burn-out.


Perfectionisme als oorzaak van burn-out

Wanneer het streven naar perfectie uit de hand loopt liggen burn-out, depressieve en angstige gevoelens op de loer. Met het streven naar perfectie in opleidingen, op het werk, in sport en in de kunst is niets mis. Het heeft de mensheid onnoemelijk veel voordelen opgeleverd. Maar zodra hele generaties het gevoel hebben ‘perfect’ te moeten zijn, is er wel wat aan de hand. Als veel, vooral jonge mensen, het gevoel hebben niet te kunnen voldoen aan de verwachtingen die door anderen aan hen worden gesteld, moeten we ons zorgen maken. Het vreet aan hun zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde.

Wat is perfectionisme nu eigenlijk? Hoe kunnen we het verklaren en is er wat aan te doen? Kunnen mensen zichzelf weerbaar maken tegen de eis of verwachting ‘perfect’ te zijn? Zou psychische hulp helpen, yoga of mindfulness? En moeten we daarnaast de oplossing niet ook zoeken in het opsporen en zo mogelijk beïnvloeden van de oorzaken? Het nieuwe boek Perfectionisme geeft antwoord op al dit soort vragen en inspireert met veel nieuwe inzichten. Het boek verschijnt in december 2018, maar is nu al te reserveren.


Meer interessante uitgaven:

      

 


02-10-2018