Gratis verzending vanaf €20

Verlamd van schrik


Verlamd van schrik

Op 4 februari was auteur Rien Vermeulen te horen bij Nieuwsweekend. Eerder dit jaar bracht hij samen met Joop Bouma het boek 'Tussen de oren?' uit. In dit boek wordt FNS (Functionele Neurologische Stoornis) uitvoerig besproken.

Vermeulen vertelt over een extreem geval:
Een vrouw die al 30 jaar getrouwd is met haar echtgenoot staat het kerstdiner voor te bereiden. Haar man komt binnen en valt meteen met de deur in huis: Hij heeft al jaren een vriendin. Zijn vriendin heeft hem opgebeld met de mededeling dat ze kerst niet nog een keer alleen wil vieren. De man besluit zijn vrouw te verlaten. Zijn echtgenote schrikt zo van dit nieuws dat ze gaat zitten en opeens niks meer kan bewegen. Als een van de kinderen thuis komt om te helpen met het diner wordt de huisarts gebeld. Deze denkt aan een beroerte en de vrouw wordt naar het ziekenhuis gestuurd waar ze allerlei diverse onderzoeken ondergaat. Uit de onderzoeken komt helemaal niks, typisch voor FNS.

Veel patiënten krijgen met onbegrip te maken. Artsen die denken dat de symptomen gesimuleerd worden, uitkeringen die niet worden toegekend, patiënten die ten onrechte in de ggz belanden.

Het is ontzettend belangrijk om FNS als serieuze aandoening te beschouwen én om de juiste behandeling te starten, want veel patiënten kunnen genezen.

Beluister hier het fragment met Rien Vermeulen.

 

 

Tussen de oren?
Misverstanden over FNS


Rien Vermeulen & Joop Bouma

ISBN 9789085602408 |  168 pagina's | 2e druk

Bestel hier het boek


06-02-2023