Gratis verzending vanaf €20

Tussen de oren?

Misverstanden over Functionele Neurologische Stoornis (FNS)

Rien Vermeulen   Joop Bouma  

ISBN 9789085602408 | 168 Pagina's | Paperback | 2e druk, 2023

Omschrijving

Ineens wil je been niet meer, gewoon lopen lukt niet. Plotseling gaan je handen trillen. Je spieren trekken op de gekste momenten ongecontroleerd samen. Je denkt dat er iets mis is in je hoofd. Alles wat je altijd deed zonder nadenken, gaat niet meer vanzelf. Maar, de dokter kan niets vinden. Deze klachten kunnen het gevolg zijn van een Functionele Neurologische Stoornis (FNS).

FNS is een hapering in het verzenden en ontvangen van signalen in de hersenen. In Nederland krijgen jaarlijks naar schatting tweeduizend patiënten de diagnose FNS. Dit boek laat zien waaraan je FNS kunt herkennen, waar de patiënt tegenaan loopt en hoe FNS te behandelen is.

In Tussen de oren? spreken deskundigen en patiënten over FNS. En over het onbegrip bij hulpverleners, medisch adviseurs en verzekeraars die FNS niet (altijd) tot ‘echte’ ziekten rekenen.

Het boek maakt duidelijk hoe neurologen, huisartsen, fysiotherapeuten, psychiaters en psychologen FNS kunnen behandelen, zodat patiënten echt geholpen worden. Het boek geeft patiënten inzicht in hun ziekte en in de aanpak ervan.
 
Rien Vermeulen was 20 jaar hoofd neurologie van het AMC Amsterdam.​ Hij is bestuurslid van de Stichting FNS, die streeft naar betere zorg voor mensen met FNS.
Joop Bouma is onderzoeksjournalist, onder meer voor dagblad Trouw.
Soms hebben mensen klachten die op het eerste gezicht onverklaarbaar zijn, FNS bijvoorbeeld. Dit boek biedt houvast voor patiënten en hulpverleners. 
Prof. dr. Erik Scherder, neuropsycholoog
Een snelle behandeling van FNS, de grootste kans op herstel. Dit boek bespreekt waarom dat zo is, en geeft aan hoe dat herstel bereikt kan worden.
Prof. dr. Bas Bloem, neuroloog
Een goede fysio/oefentherapeut laat patiënten met FNS de kansen op volledig herstel zien. Dát leert ons dit boek.
Iris Barten, Fysiolinks

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: