Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Het huis van de professionele zeggenschap. De route naar verpleegkundig leiderschap


NIEUW | Het huis van de professionele zeggenschap. De route naar verpleegkundig leiderschap

Bij Uitgeverij SWP is Het huis van de professionele zeggenschap. De route naar verpleegkundig leiderschap verschenen. V&VN-voorzitter Bianca Buurman ontving afgelopen maandag uit handen van redactieraad lid Annemarije den Hartog het eerste exemplaar. Verpleegkundigen en andere geïnteresseerden kunnen dit nieuwe boek gebruiken als praktische handleiding om professionele zeggenschap in te vullen. Daarin staat de route naar verpleegkundig leiderschap centraal.


Den Hartog, voorzitter van het verpleegkundig stafbestuur van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), zat in de redactieraad van deze handleiding om professionele zeggenschap in te vullen. Het JBZ wordt gezien als ziekenhuis met een voorbeeldfunctie, een zorgorganisatie waar verpleegkundigen samen met de artsen en het management om tafel zitten en met elkaar besluiten nemen als het gaat om invloed op de organisatie en op de inrichting van de zorg.

Buurman: “Supermooi dat dit boek er is en dat zeggenschap voor verpleegkundigen, verzorgenden en verpleegkundig specialisten steeds vaker - en hoger - op de agenda staat in verscheidene zorgorganisaties. We zien die invloed terug in verschillende gradaties: van verpleegkundige adviesraden tot professionele adviesraden en verpleegkundige stafbesturen.”

Over V&VN
Verpleegkundigen & Verzorgenden Nederland (V&VN) is de beroepsvereniging voor verpleegkundigen en verzorgenden in Nederland. V&VN heeft 105.000 leden.

Over het boek 
Medeauteur Roland Peppel richt zich in Het huis van de professionele zeggenschap tot de verpleegkundigen en alle anderen die geïnteresseerd zijn in het verder ontwikkelen van professionele zeggenschap. “Zeggenschap moet voor deze beroepsgroepen de normaalste zaak van de wereld worden, zoals het voor de medisch specialisten al lang normaal is. Er is naar ons idee duidelijk een inhaaltraject nodig. Het model voor verpleegkundig leiderschap dat we in dit boek introduceren, bestaat uit een route van twintig stappen en is gericht op diverse beroepsgroepen in de zorg. De eerste stap is lef hebben. Durf mee te praten en te beslissen.”

Lees meer & bestel Het huis van de professionele zeggenschap 

Bekijk hier het inkijkexemplaar

 


09-05-2023