Gratis verzending vanaf €20

Vroege interventie bij stotteren heeft hoger herstelpercentage


Vroege interventie bij stotteren heeft hoger herstelpercentage

Vandaag, maandag 22 oktober 2018, is het Wereldstotterdag! De Nederlandse Federatie Stotteren (NFS) grijpt deze dag aan om een Stotterfeest te organiseren. Tijdens dit Stotterfeest wordt onder meer gevierd dat Dr. Marie-Christine Franken de belangrijke Knowledge Development and Innovation-Award heeft gewonnen. Zij toonde overtuigend aan dat kinderen die stotteren na een vroege interventie veel sneller en in een hoger percentage herstellen. (Bron: NFS)

Uitgeverij SWP heeft twee praktische doeboeken om (professionals die werken met) kinderen en jongeren te helpen bij stotteren. Daarnaast is er voor logopisten een mooie serie handboeken die ondersteuning bieden om de spraak- en taalontwikkeling van kinderen te bevorderen.


Stotterkit: Stotteren, hoe werkt het bij jou?
Dit boekje is speciaal geschreven voor stotterende kinderen tussen 7 en 11 jaar, betrokken ouders en/of hulpverleners. Door middel van opdrachten, spelletjes, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het stotteren bij hen werkt. Wanneer de ouder dit boekje samen met het kind doorneemt, krijgt ook de ouder meer zicht op wat het stotteren met het kind doet.


Stotteren doe je niet alleen: Een hulpboek voor jongeren
In dit boek wordt uitgelegd wat stotteren nu precies is en vind je praktische tips, oefeningen en opdrachten om anders met je stotteren om te kunnen gaan. Ook levert het een belangrijke bijdrage aan een positief zelfbeeld en het meer ontspannen met stotteren kunnen omgaan. Na het lezen van dit boek weet je in ieder geval een ding zeker: stotteren doe je niet alleen!
 

Meer boeken over spraak- en taalontwikkeling van kinderen:

    

Bekijk ons hele aanbod op het gebied van logopedie op www.swpbook.com.


22-10-2018