Gratis verzending vanaf €20

Verwacht | Alfje, het letterbeest


Verwacht | Alfje, het letterbeest

Alfje, het letterbeest is een rijk geïllustreerd prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar. Het vertelt het verhaal van Alfjes zoektocht naar zijn familie. En hoewel hij zich bij verschillende dieren thuis waant, gebeurt er steeds iets wonderlijks: als hij letters leest, als hij een woordje leest en als hij een paar woordjes in één keer leest. Dan GROEIT hij namelijk!

Groeien door het leren van letters en lezen is het thema van dit prentenboek. Kinderen zullen zich met Alfje identificeren en het gevoel krijgen dat ze zelf groeien door letters te leren en te leren lezen.

De tekeningen van Christophe Sauvat zijn prachtig: kleurrijk, met veel grappige en ontroerende details. Het verhaal spreekt aan, ook door het rijm en de herhalingen. Het boek leent zich buitengewoon goed voor interactief herhaald voorlezen.

Letterfeest

Auteur Maria Hetty van de Berg: "Ons prentenboek is niet alleen een avontuur dat herkenbaar is en kinderen boeit, maar het stimuleert dus letters leren en lezen. Bovendien is het een geweldige opstap voor het organiseren van een letterfeest. Want daar eindigt het boek mee." 

De eerste lovende recensie van Alfje, het letterbeest

"Ik mocht ‘Alfje, het letterbeest’ uitproberen in mijn klas. En de uitkomst was echt heel positief! De hele klas vond het leuk en grappig; vooral het groeien van Alfje en de landkaart, zodat hij goed zijn weg kon vinden. Ook de tekeningen spraken heel erg aan. Ik heb het uiteraard spannend voorgelezen, met verschillende stemmetjes en ik liet het rijm duidelijk naar voren komen. 
Die dag moest ik ook nog een leestoets afnemen bij een jongetje van groep 3 die waarschijnlijk dyslexie heeft. Hij heeft veel moeite met lezen en wordt er erg zenuwachtig van. Ik ging met hem naar een apart kamertje en nam mijn laptop met de digitale versie van het boek mee. Hij vond het spannend om met mij een tekst te moeten lezen en daarom stelde ik voor om eerst nog een keer samen het letterbeest te lezen en ook nog even wat letters te herhalen. Dat hebben we dus gedaan! Hij moest vooral lachen om 'klinkt als muziek in zijn oren'.  
Hij leek na de tweede keer lezen van het boek een stuk zelfverzekerder en las daarna de techniektekst van de IEP-toetsen 3b. Toevallig was de titel daarvan ook ‘Feest’. Met dat woord waren we net geëindigd! 
Na afloop zei ik dat ik trots op hem was, omdat hij sinds hij leest met de extra leesjuf, echt vooruit is gekomen. Ik zei: "Jij bent mijn kleine letterbeestje!" Daar moest hij om lachen. En huppelend ging hij weer terug naar de klas!" 

- Sabine van Amstel, Leerkracht Montessori middenbouw (3-4-5), Pieter Jelles Troelstraschool, Amsterdam

Klik hier om Alfje, het lettersbeest te reserveren!


14-09-2023