Gratis verzending vanaf €20

Alfje, het letterbeest

Maria Hetty van den Berg   Christophe Sauvat  

ISBN 9789085602934 | 32 pagina's | Hardcover | 1ste druk | oktober 2023

Omschrijving

De wind blaast een bijzonder ei door de lucht. Ver van het nest komt er een letterbeestje uit: ALFJE!

Alfje gaat op zoek naar zijn familie. Maar steeds als hij denkt dat hij thuis is, gebeurt er iets wonderlijks.

En dan … blijkt Alfje heel bijzonder te zijn!

Het avontuur van Alfje inspireert kinderen tot het leren van letters en tot lezen.

Een rijk geïllustreerd prentenboek voor kinderen van 3 tot en met 7 jaar.

Naast de hardcover is er ook een e-book verschenen. De tekstloze e-versie is bedoeld voor iedereen die het avontuur van Alfje in zijn eigen woorden wil vertellen in een andere taal dan het Nederlands. Bij de e-versie, die geschikt is voor alle apparaten, zit een samenvatting van het verhaal in zeven talen: Nederlands, Frans, Engels, Duits, Arabisch, Turks en Russisch.

Review

Ik mocht ‘Alfje, het letterbeest’ uitproberen in mijn klas. En de uitkomst was echt heel positief! De hele klas vond het leuk en grappig; vooral het groeien van Alfje en de landkaart, zodat hij goed zijn weg kon vinden. Ook de tekeningen spraken heel erg aan. Ik heb het uiteraard spannend voorgelezen, met verschillende stemmetjes en ik liet het rijm duidelijk naar voren komen. 
Die dag moest ik ook nog een leestoets afnemen bij een jongetje van groep 3 die waarschijnlijk dyslexie heeft. Hij heeft veel moeite met lezen en wordt er erg zenuwachtig van. Ik ging met hem naar een apart kamertje en nam mijn laptop met de digitale versie van het boek mee. Hij vond het spannend om met mij een tekst te moeten lezen en daarom stelde ik voor om eerst nog een keer samen het letterbeest te lezen en ook nog even wat letters te herhalen. Dat hebben we dus gedaan! Hij moest vooral lachen om 'klinkt als muziek in zijn oren'.  
Hij leek na de tweede keer lezen van het boek een stuk zelfverzekerder en las daarna de techniektekst van de IEP-toetsen 3b. Toevallig was de titel daarvan ook ‘Feest’. Met dat woord waren we net geëindigd! 
Na afloop zei ik dat ik trots op hem was, omdat hij sinds hij leest met de extra leesjuf, echt vooruit is gekomen. Ik zei: "Jij bent mijn kleine letterbeestje!" Daar moest hij om lachen. En huppelend ging hij weer terug naar de klas! 

- Sabine van Amstel, Leerkracht Montessori middenbouw (3-4-5), Pieter Jelles Troelstraschool, Amsterdam

 

Nieuwsbrief

Kies 1 of meerdere onderwerpen: