Gratis verzending vanaf €20

Zojuist verschenen | Herstel als reis


Zojuist verschenen | Herstel als reis

Werken aan herstel en/of persoonlijke groei kan een flinke uitdaging zijn en een levenslange reis worden waarbij de eindbestemming nog onbekend is. Gebruik dit boek als een reisgids waarbij je zelf bepaalt welke uitstapjes en excursies je maakt. Het is zo opgebouwd dat je ervoor kunt kiezen om alleen te reizen of met anderen in een groep.

De auteurs hebben zich gebaseerd op twee bronnen: het Steunend Relationeel Handelen (SRH) en hun eigen ervaring met zelfhulp en herstel. Werken aan herstel gezien vanuit SRH houdt in dat je aan een kwaliteit van leven werkt volgens jouw eigen opvattingen en kernwaarden. Dit zelfhulpboek bestaat uit twee delen: het eerste deel gaat over de verbinding met jezelf, het tweede over de verbinding met de wereld. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel 1 te lezen of om beide delen door te werken. Maar je kunt ook dwars door het boek heen grasduinen.

In Herstel als reis wordt de essentie van zelfhulp en herstel behandeld, waarbij een diversiteit aan thema’s aan de orde komt. De levenslijn en het schrijven van een eigen herstelverhaal lopen er als een rode draad doorheen en geven houvast in de stappen die je erna kunt zetten.

Over de auteurs
Dirk den Hollander is sociaal pedagoog en medeoprichter van Nei Skoen Helmond. Martin Raasveld is kwartiermaker en ervaringsdeskundige.

Herstel als reis
Zelfhulpboek Steunend Relationeel Handelen (SRH)

Dirk den Hollander & Martin Raasveld
ISBN 9789085602903 |  200 pagina's

Lees meer & bestel!

 

 


03-10-2023