Gratis verzending vanaf €20

Herstel als reis

Zelfhulpboek Steunend Relationeel Handelen (SRH)

Martin Raasveld   Dirk den Hollander  

ISBN 9789085602903 | Paperback | 1ste druk 2023 | verschijnt najaar 2023
5% studentenkorting
bij aanschaf van minimaal twee verschillende studieboeken

Omschrijving

Werken aan herstel en/of persoonlijke groei kan een flinke uitdaging zijn en een levenslange reis worden waarbij de eindbestemming nog onbekend is. Dit boek kun je gebruiken als een reisgids waarbij je zelf bepaalt welke uitstapjes en excursies je maakt. Het boek is zo opgebouwd dat je ervoor kunt kiezen om alleen te reizen of met anderen in een groep.

Het boek is gebaseerd op twee bronnen: het Steunend Relationeel Handelen (SRH) en de ervaring van beide auteurs met zelfhulp en herstel. Herstel als reis bestaat uit twee delen. In het eerste deel de verbinding met jezelf, en het tweede de verbinding met de wereld. Je kunt ervoor kiezen om alleen deel 1 te doen of om beiden delen door te werken. Maar je kunt ook dwars door het boek heen grasduinen.

In het boek wordt de essentie van zelfhulp en herstel behandeld, waarbij een diversiteit aan thema’s aan de orde komt. De levenslijn en het schrijven van een eigen herstelverhaal lopen er als een rode draad doorheen en geven houvast in de volgende stappen die je kunt zetten.

Ga dit boek ervaren, het biedt een unieke kans om weer stappen vooruit in je herstel te maken en als je het met een groep doet, de gelegenheid om met anderen in contact te komen. Ook voor professionals bevat het boek een rijkdom aan informatie en oefeningen die bij herstelondersteuning kunnen worden ingezet. 

Dirk den Hollander is sociaal pedagoog en mede oprichter Nei Skoen Helmond en Martin Raasveld is kwartiermaker en ervaringsdeskundige.