Gratis verzending vanaf €20

Bestaat er probleemgedrag bij de LVB’er?


Bestaat er probleemgedrag bij de LVB’er?

Er wordt al snel gesproken over cliënten met ‘probleemgedrag’. Tegenwoordig ook wel bekend als: cliënten met onbegrepen gedrag. Dit zegt volgens auteur Geert Bettinger echter onvoldoende over hun werkelijke situatie. Voor iedere hulpverlener of begeleider is het steeds weer opnieuw een uitdaging om de achtergrond van dit gelabelde gedrag te begrijpen. 

Om de een of andere reden hebben cliënten vaak niet de woorden of durven/ kunnen zij deze niet uitspreken als ze problemen hebben. Zij zullen daarom regelmatig op hun eigen, specifieke manier juist aandacht ‘moeten’ vragen voor zaken die er mis zijn. Eigenlijk is een cliënt, vanuit zijn perspectief, altijd helder in wat hij ons duidelijk maakt. Alleen wij hulpverleners begrijpen het vaak niet. Spreken wij wel hun taal?
 
Het artikel Bestaat er probleemgedrag bij de LVB'er staat in het gloednieuwe themanummer van Sozio: Licht Verstandelijk Beperkt. Het artikel is geschreven door auteur Geert Bettinger van het boek Door stil te staan kom je verder.
 
Meer informatie over het nieuwe nummer van Sozio of het boek vind je hieronder:

Sozio LVB 2023
Themanummer Licht Verstandelijk Beperkt
 
€ 14,95  |  96 pagina's  |  Hoe meer je bestelt, hoe hoger de korting!
 
 
 
 
 
 
 
Door stil te staan kom je verder
Een andere kijk op 'probleemgedrag'
Geert Bettinger
 
€ 26,90  |  ISBN 9789085601623  |  208 pagina's   |  6e druk
 
Met boekvertalingen in het Engels, Chinees, Duits en Roemeens. De volgende vertalingen zijn in voorbereiding: Spaans en Zweeds. 
 

18-10-2023