Gratis verzending vanaf €20

Dit boek is een aanwinst voor verdieping op de werkvloer


Dit boek is een aanwinst voor verdieping op de werkvloer

Coaches, psychologen en praktijkondersteuners worden overspoeld met hulpvragen die voortkomen uit chronische stress en burn-out. Het behandelen van mensen met zulke klachten vergt niet alleen specifieke kennis en ervaring, maar ook een heldere behandelroute. Dit boek biedt de behandelaar alle handvatten die hierbij nodig zijn.

Over het boek

De klachten uiten zich niet alleen psychisch, maar vooral ook lichamelijk. Daarom richt de in dit boek beschreven behandeling zich allereerst op het fysieke herstel. Anita Roelands en Henriëtte Deckers leggen duidelijk uit hoe een gezond stresssysteem overbelast kan raken, waarom dat tot burn-out kan leiden en hoe je dit blijvend kunt voorkomen. Daarnaast is een belangrijke sleutel duurzame en zorgvuldige reïntegratie, thuis en op het werk. De focus hierbij is steeds: nooit meer burn-out.

Door het accent op het fysieke aspect van herstel is de behandeling uitstekend aanvullend in te zetten bij andere ziektebeelden waarbij stress en uitputting een rol spelen. Bijvoorbeeld bij het post-Covid-syndroom, bij vermoeidheid ten gevolge van chemotherapie, bij revalidatie na een operatie en bij ziekten ten gevolge van verstoringen in het immuunsysteem.

Dankzij de concrete opzet en de vele inzichtelijke praktijkvoorbeelden biedt deze uitgave een handige leidraad voor (aanstaande) hulpverleners zoals psychologen, coaches, (fysio)therapeuten, acupuncturisten, huisartsen en POH-GGZ. Het is eveneens een nuttig naslagwerk voor bedrijfs- en verzekeringsartsen en HR-managers.

Als ervan behandelaar heb ik veel opgestoken. Het boek is een aanwinst voor verdieping op de werkvloer. De poh-ggz kan nog meer zelf afronden met dit boek. De ervaren behandelaar zal denk ik veel opsteken bij de zeven beschreven behandelmethoden. 

- Uit een recensie van Steenhuisen, Tijdschrift voor Praktijkondersteuners en Praktijkverpleegkundigen 2024.

Over de auteurs

Anita Roelands (arbeids- en organisatiepsycholoog) en Henriëtte Deckers (gz-psycholoog) behandelen beiden al jaren mensen met stressgerelateerde klachten en burn-out.

Boekinformatie

Behandeling bij stress en burn-out
Een breed inzetbare aanpak
Voor psychologen, coaches, praktijkonder-steuners ggz, therapeuten en artsen
Anita Roelands & Henriëtte Deckers

€ 36,50  |  ISBN 9789085601913  |  256 pagina's

LEES MEER & BESTEL

BEKIJK INKIJKEXEMPLAAR

Bekijk onze folder over leefstijl en (mentale) gezondheid.


20-02-2024