Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | NeuroAtypisch


NIEUW | NeuroAtypisch

Er is al veel geschreven over autisme en ADHD. Om de enorme berg informatie een beetje compact en overzichtelijk te maken, heeft de auteur Kirsten Verdonschot het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. En zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose. Haar tekeningen zijn ook handig als je nieuwsgierig bent naar neurodiversiteit. Zodat ouders, vrienden en professionals in één oogopslag kunnen zien wat de verschillen zijn tussen neurotypisch en neuroatypisch, en wat de impact hiervan is.

Dit boek heet NeuroAtypisch, als tegenhanger van neurotypisch, maar het gaat gewoon om autisme en ADHD. Om het overzichtelijk te houden, is het boek in vijf thema’s onderverdeeld: lichamelijk, emotioneel, communicatie, executief en tegenstellingen. De auteur denkt veel in beelden en moest bij het woord ‘neuroatypisch’ denken aan een typemachine. Aanvankelijk had ze de woordjes bij de tekeningen er ook met een typemachine bij getypt. 

Over de auteur

Kirsten Verdonschot
 gebruikte de tekeningen al veel in haar werk als verpleegkundige in de jeugdzorg en de psychiatrie bij begeleiding van cliënten met een diagnose autisme of ADHD. Het bundelen van haar tekeningen tot dit boekje heeft haar veel plezier opgeleverd. Zij hoopt dat het lezen van NeuroAtypisch dat bij jou ook doet.

 

BEKIJK HET INKIJKEXEMPLAAR

Over het boek


NeuroAtypisch
Autisme en ADHD in beeld
Kirsten Verdonschot

€ 22,50  |  ISBN 9789085603528  |  156 pagina's

BESTEL HET BOEK HIER

 

Meer kennis over autisme? Bekijk hier onze nieuwe folder!


25-04-2024