Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD


NIEUW | Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD

Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD is het eerste boek over ADHD bij vrouwen van Nederlandse auteurs.

Bloedirritant! beschrijft hoe ADHD bij vrouwen eruitziet, met welke thema’s zij worstelen en hoe onzichtbaar hun strijd kan zijn. Hilarische en aangrijpende persoonlijke ervaringen worden aangevuld met de beschikbare wetenschappelijke kennis over vrouwen met ADHD. Het boek staat vol met praktische informatie en tips voor elke levensfase.

Van studeren met ADHD, op jezelf gaan wonen, je rijbewijs halen, relaties en intimiteit tot ADHD en werk, zwangerschap, moeder zijn, medicatie, menstruatie, de overgang en nog veel meer.

Waargebeurde anekdotes 
De waargebeurde anekdotes uit het leven van Jacqueline van de Sande, aangevuld met ervaringen van andere vrouwen, maken dit boek levendig en herkenbaar. ADHD-expert en bijzonder hoogleraar ADHD bij volwassenen Sandra Kooij, maakt het boek compleet met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Denk hierbij aan informatie over slaap, stemmingswisselingen door de impact van hormonen in alle levensfasen, en recente onderzoeken van het Hoofd Hart Hormonen (H3)-netwerk.

Het boek is bedoeld voor alle volwassen vrouwen met ADHD, met en zonder de H, of vrouwen die zichzelf in ADHD of ADD herkennen. Bloedirritant! is ook interessant voor iedereen die een partner, dochter, moeder, vriendin of collega heeft met AD(H)D.

Over de auteurs:
Jacqueline van de Sande is maatschappelijk werker en werkt ruim 25 jaar in de jeugdhulpverlening. Ze is ervaringsdeskundige en auteur van de driedelige boekenserie Druk en dromerig, ADHD bij meisjes; voor ouders, leerkrachten en meisjes zelf. Jacqueline is eigenaar van ADHD Praktijk van de Sande en coacht vrouwen, tieners en jongvolwassenen met ADHD, en hun ouders. Zij verzorgt ook trainingen voor professionals.

Sandra Kooij is psychiater en hoofd van het Kenniscentrum ADHD bij volwassenen en ouderen bij PsyQ in Den Haag. Ze is bijzonder hoogleraar ADHD bij volwassenen bij de afd. Psychiatrie van Amsterdam UMC/VUmc. Sandra Kooij richtte The DIVA Foundation en The European Network Adult ADHD op, en recent met psychiater Dora Wynchank The ADHD Powerbank. Ze is medeoprichter van het Hoofd Hart Hormonen (H3-) netwerk, samen met Janneke Wittekoek, cardioloog, en Dorenda van Dijken, gynaecoloog. Sandra schreef eerder Hyper Sapiens, met Suzan Otten-Pablos, en ADHD bij volwassenen. Diagnostiek en behandeling. 

Bestel hier Bloedirritant! De onzichtbare strijd van vrouwen met ADHD


02-05-2024