Gratis verzending vanaf €20

NeuroAtypisch | Als één iemand zich hierdoor minder alleen voelt, is het al geslaagd


NeuroAtypisch | Als één iemand zich hierdoor minder alleen voelt, is het al geslaagd

Er is al veel geschreven over autisme en ADHD. Om de enorme berg informatie een beetje compact en overzichtelijk te maken, heeft de auteur Kirsten Verdonschot het getekend. Zodat het herkenbaar en simpel blijft. En zodat je je wellicht iets minder alleen voelt na een diagnose. Haar tekeningen zijn ook handig als je nieuwsgierig bent naar neurodiversiteit.

 Zodat ouders, vrienden en professionals in één oogopslag kunnen zien wat de verschillen zijn tussen neurotypisch en neuroatypisch, en wat de impact hiervan is.

Dit boek heet NeuroAtypisch, als tegenhanger van neurotypisch, maar het gaat gewoon om autisme en ADHD. Om het overzichtelijk te houden, is het boek in vijf thema’s onderverdeeld: lichamelijk, emotioneel, communicatie, executief en tegenstellingen. De auteur denkt veel in beelden en moest bij het woord ‘neuroatypisch’ denken aan een typemachine. Aanvankelijk had ze de woordjes bij de tekeningen er ook met een typemachine bij getypt. 

"Herkenning is het doel, om mensen te helpen. Ik weet uit eigen ervaring dat je je al snel alleen kunt voelen, omdat je weet dat het bij jou net iets anders werkt dan bij veel anderen. Als er door dit boek maar één iemand zich iets minder alleen voelt, is het al geslaagd."
Uit het interview van NH Nieuws 2024.

Over de auteur
Kirsten Verdonschot gebruikte de tekeningen al veel in haar werk als verpleegkundige in de jeugdzorg en de psychiatrie bij begeleiding van cliënten met een diagnose autisme of ADHD. Het bundelen van haar tekeningen tot dit boekje heeft haar veel plezier opgeleverd. Zij hoopt dat het lezen van NeuroAtypisch dat bij jou ook doet.

 

BEKIJK HET INKIJKEXEMPLAAR

BESTEL HET BOEK HIER

Meer kennis over autisme? Bekijk hier onze nieuwe folder! 

 Dit boek ontvang je gratis bij deelname aan het Autismecongres!


16-05-2024