Gratis verzending vanaf €20

AI chat: praat met het boek


AI chat: praat met het boek

Met de nieuwe mogelijkheden die AI nu biedt, introduceert SWP voor geregistreerde gebruikers van het boek Ontwikkeling in vogelvlucht de faciliteit om in gesprek te gaan met het boek.

 

In Ontwikkeling in vogelvlucht schetst Martine Delfos een gedegen beeld van de ontwikkeling van kinderen en adolescenten. In 21 kenschetsen wordt het werk van de belangrijkste theoretici op dit gebied in kort bestek per theoreticus uitgelegd. Om nieuwe inzichten te kunnen plaatsen, is nodig te weten wat daar de wortels van zijn. Die wortels klinken vaak ongewoon fris en modern in de oren, zoals Rousseau die bijvoorbeeld in de achttiende eeuw al zei: ‘We moeten onze kinderen niets leren, de ontwikkelingen gaan zo snel, we weten niet of ze de kennis van nu later wel zullen kunnen gebruiken.’Op de bodem van deze kennis beschrijft Martine Delfos alle leeftijdsfasen met hun belangrijke aandachtspunten. Daarnaast is er een hoofdstuk over de geheel nieuwe wereld waar kinderen zich vaak urenlang in begeven: het virtuele milieu, met internet als spil. Uiteraard wordt aandacht besteed aan de nieuwste onderzoeken en inzichten.

De 424 pagina's van het boek bevatten veel feitelijke kennis wat het uitermate geschikt maakt voor onze AI-applicatie.

Ter illustratie wat voorbeeldvragen:

  • Wat is de bijdrage van Jean Piaget aan de pedagogiek? En in hoeverre wijkt dat af van de inzichten van Erikson?
  • Wat is het effect op het kind op de plaats in de geboortevolgorde?
  • Hoe verloopt de ontwikkeling van intimiteit bij het kind? Wat was de bijdrage van Bandura hierbij?
  • Wat is een scharnierleeftijd?
  • Hoort een verstoorde nachtrust bij een bepaalde leeftijdsfase?

De toepassing 'praat met het boek' is bedoeld voor mensen die het boek hebben aangeschaft en daardoor met behulp van een code toegang hebben tot deze applicatie. Het gebruik hiervan is gratis.

Heb je al een accounttoegang voor dit boek? Ga direct naar de pagina extra materiaal.

 


04-06-2024