Gratis verzending vanaf €20

NIEUW | Werken met een persoonlijk pedagogisch plan in de gastouderopvang


NIEUW | Werken met een persoonlijk pedagogisch plan in de gastouderopvang

Gastouders moeten vanaf 2025 permanente educatie volgen en zijn onder andere verplicht om een pedagogisch werkplan te hebben. Werken met een persoonlijk pedagogisch plan in de gastouderopvang helpt hierbij. In dit nieuwe boek staat informatie over de manier waarop een gastouder met pedagogische vragen kan omgaan.


Over het boek
Werken met een persoonlijk pedagogisch plan helpt om een eigen pedagogisch werkplan te maken, ofwel: een plan van aanpak dat houvast geeft bij beslissingen die een gastouder neemt in de omgang met kinderen en hun ouders. Het helpt om het eigen werk zichtbaar te maken, voor de gastouder zelf, maar ook in contact met ouders en het gastouderbureau. Want een plan van aanpak is ook een ‘praatpapier’; als de gastouder duidelijk maakt wat zij gaat doen kunnen ouders en gastouderbureau daarop reageren. En dat zet haar opnieuw aan het denken. Zo blijft een gastouder steeds op zoek naar de beste aanpak!

Over de auteurs
Josette Hoex is pedagoog. Zij was tot medio 2024 werkzaam bij het Nederlands Jeugdinstituut in Utrecht. Hoex is onder andere co-auteur van het Pedagogisch kader 4-13 jaar en Gastouderopvang, en van het veldinstrument Observatie pedagogische praktijk voor GGD-inspectie. Su'en Verweij
 is als pedagoog werkzaam bij Hefgroep- KindeRdam, een grote kinderopvangorganisatie in Rotterdam en omgeving. Zij ontwikkelt en implementeert pedagogisch beleid en helpt locaties hun pedagogische kwaliteit op orde te hebben. Tevens zit zij in het bestuur van ChildCare International (CCI) dat zich op landelijk niveau richt op ontwikkelingen in het werkveld en het organiseren van buitenlandse reizen. Ook levert ze een bijdrage in de ontwikkelteams bij het Expertisecentrum Kinderopvang.

Lees meer & bestel!

Bekijk inkijkexemplaar!


07-06-2024